Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Offtopic

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
marlboro man
Ukupno postova: 49
Spol: Muško Muško
Zabranjen pristup
Post Postano: 28.10.2008. 9:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

OligofreniDikobrazoid je napisao/la :
marlboro man je napisao/la:
i ostavi se miroslava krleže i njegovih idiotluka.hrvatska kultura ima tradiciju i korijenje.jedna je od najstarijih kultura slavenskih naroda.prvi smo od slavena primili kršćanstvo,koristili pismo,pisali djela...imali državu.

što bi htio više? Smile
Možda malo više tolerancije prema drugima koji nisu bili te sreće ???

kakve tolerancije? Smile

tolerancije tipa republike srpske? Smile

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 28.10.2008. 9:21 
Naslov:  

i ostavi se miroslava krleže i njegovih idiotluka.hrvatska kultura ima tradiciju i korijenje.jedna je od najstarijih kultura slavenskih naroda.prvi smo od slavena primili kršćanstvo,koristili pismo,pisali djela...imali državu.

ovo je odlično: "hrvatska kultura ima tradiciju i korijenje", kao ponosimo se hrvatskom kulturom, ne damo da se blati i tako to, a neposredno prije toga popljuje miroslava krležu, čovjeka koji je prilično sudjelovao u oblikovanju te iste kulture!

ni dalje nije loše: prvi, prvi, prvi... boli me kita tko je prvi imao državu, koristio pisma, jeo "viljuškom"... btw, prvi od svih slavena, prvi od južnih slavena ili prvi od "jugoslavena"?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
eldiablo

Ukupno postova: 713
Post Postano: 28.10.2008. 9:46 
Naslov:  

[quote="marlboro man";p="199586"[/quote]

ako malo znaš o svojoj povijesti,ima ljudi koji znaju više.pitaj i reći će ti se.

[/quote]
----- ako te zanima istinska povijest a ne ova zadrta, nacionalistička - pitaj mene, a ne pristrane, umno ograničene...

što bi htio više? Smile[/quote]

Da se ostavi Krleže??? uf....no dobro...
Primili kršćanstvo?...ajd nek ti bude da smo primili, iako tu nije bilo nikakve samovolje naroda...nego, ako si ti kršćanin, kako možeš biti nacionalist? Kršćanstvo isključuje bilo koju klasifikaciju ljudskog bića, a temelj je ljubavi i tolerancije! Ako već nema u tebi ljubavi spram drugih naroda - tolerancije bi trebalo biti!
Isto tako, nije za čovjeka važno što su bili njegovi preci, već što je on sada! Nitko tebe ne može prozivati za nedjela koja je npr. počinio tvoj brat ili tvoj sugrađanin ili građanin iste države, jer svi smo mi individue i svatko odgovara za samog sebe i svoja djela. I na kraju tko bi htio, ovo malo života na zemlji, proživjeti u mržnji i ogorčenosti zbog nekih bezumnika iz prošlosti...

OligofreniDikobrazoid

Ukupno postova: 2339
Post Postano: 28.10.2008. 10:39 
Naslov:  

kakve tolerancije? Smile

WTF?!?!?! De dobro je...

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
Frost

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.10.2008. 11:39 
Naslov:  

marlboro man je napisao/la: dal je tebi to jasno da nam srbi kradu..KRADU nacionalni identitet prisvajajući našu poviejst i našu kulturu?

tako je, oni stalno prisvajaju Miroslava Krležu, bana Jelačića i kralja Tomislava!!! (između ostalih)

Zabranjen pristup
Post Postano: 28.10.2008. 14:07 
Naslov:  

eldiablo je napisao/la :
[quote="marlboro man";p="199586"

ako malo znaš o svojoj povijesti,ima ljudi koji znaju više.pitaj i reći će ti se.

[/quote]
----- ako te zanima istinska povijest a ne ova zadrta, nacionalistička - pitaj mene, a ne pristrane, umno ograničene...

Da se ostavi Krleže??? uf....no dobro...
Primili kršćanstvo?...ajd nek ti bude da smo primili, iako tu nije bilo nikakve samovolje naroda...nego, ako si ti kršćanin, kako možeš biti nacionalist? Kršćanstvo isključuje bilo koju klasifikaciju ljudskog bića, a temelj je ljubavi i tolerancije! Ako već nema u tebi ljubavi spram drugih naroda - tolerancije bi trebalo biti!
Isto tako, nije za čovjeka važno što su bili njegovi preci, već što je on sada! Nitko tebe ne može prozivati za nedjela koja je npr. počinio tvoj brat ili tvoj sugrađanin ili građanin iste države, jer svi smo mi individue i svatko odgovara za samog sebe i svoja djela. I na kraju tko bi htio, ovo malo života na zemlji, proživjeti u mržnji i ogorčenosti zbog nekih bezumnika iz prošlosti...[/quote]

što tebe svrbi pa tražiš lekciju? Smile

samo sam rekao ovo:

hrvati su PRVI od slavenskih naroda primili kršćanstvo i imali SVOJU državu koja je visoko kotirala u ondašnjim svjetskim prilkama.

koliko je bila važna govori slijedeće: nakon pada jeruzalema jeruzalemski biskup je od hrvata tražio da mu pomognu da vrati jeruzalem.PRVO se obratio hrvatima.kužiš?
druga stvar je što su zbog toga neki hrvatski mamlazi ubili zvonimira,jer se zvonimir htio odazvati pzivu za pomoć.

sad da te načim još nećemu.

u dobu o kojem govorimo nije postojao nacionalizam niti nacionalnost,pa je tvoje pitanje i naklapanje glede toga kako je netko kao kršćanin mogao biti nacionalist pada u vodu.

nadam se da sam bio jasan.hrvati su bili ti koji su utirali put drugim slavenima.ako baš hoćeš - po svim pitanjima,ne samo državnim.

Zabranjen pristup
Post Postano: 28.10.2008. 14:10 
Naslov:  

Frost je napisao/la :
marlboro man je napisao/la: dal je tebi to jasno da nam srbi kradu..KRADU nacionalni identitet prisvajajući našu poviejst i našu kulturu?

tako je, oni stalno prisvajaju Miroslava Krležu, bana Jelačića i kralja Tomislava!!! (između ostalih)

prisvajaju i tebe i mene.

vuk karadžić u svom djelu srbi svi i svuda jasno i nedvosmisleno iznosi tezu da su hrvati ustvari srbi i da je to samo problem jer se riječ srbi prevodila u riječ hrvati.

kužiš?

on tvrdi da se radi o jednom narodu čija imena se na stranim jezicima različito izgovaraju.

a na tom vukovom djelu počiva sav srpski nacionalizam/šovinizam.djelo je razradio garašanin,prihvalili ga karađorđevići,prihvatio ga tito...

jer tito je imao ideju i slogan : bratstvo i jedinstvo

a to je jako odgovaralo srpskom nacionalšovinizmu.

Zabranjen pristup
Post Postano: 28.10.2008. 14:13 
Naslov:  

OligofreniDikobrazoid je napisao/la :
kakve tolerancije? Smile

WTF?!?!?! De dobro je...

nije loše,samo da je manje spamanja Smile

Ukupno postova: 1371
Upozorenja : 1
Post Postano: 28.10.2008. 14:45 
Naslov:  

e @axe ups malboro man kak ti to znaš da su hrvati prvi primili kršćanstvo?
e i kakve fucking veze to ima s temom o dolasku srba na svirke vamo?

p.s. nemoj pljuvati po Krleži...

Post Postano: 28.10.2008. 18:00 
Naslov:  

marlboro man je napisao/la :
eldiablo je napisao/la :

ti si toliko glup da sam sebe pobijas u istoj rečenici - uf a ja mislio da si samo neinformiran a ono totalni kreten

Zadnja promjena: eldiablo; 28.10.2008. 23:21; ukupno mijenjano 2 put/a.

eldiablo

Post Postano: 28.10.2008. 18:08 
Naslov:  

ma ti si lud tj. dovoljno pametan da znas pisat ali ne dovoljno inteligentan da razlikujes osnovne pojmove Twisted Evil

Skoči u forum: