Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
Ne bude ti malo loše?
Riba iz konzerve je vrlo teško probavljiva hrana, plus lubenica....... imaš ti dobar želudac.
|
Meni je puno teze i osjecam se umornije od dvije kriske kruha s margarinom. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Alana Bates je napisao/la: ›
Pravi li itko od vas i neke egzotičnije recepte: klice, umak od soje, riža...? Što je moderno sad u kulinarskom svijetu?
|
Hm, vjerujem da je pojam "egzoticnog" svakoj osobi drugaciji.
Issue sa mnom je da ne volim ogroman broj namirnica, stoga mi je i skup raspolozivih jela ogranicen. Doduse, to nadoknadjujem rekombiniranjem, sto bi netko mogao nazvati "egzoticnim".
U ovim ljetnim danima mi lubenica sluzi kao salata. Dakle, uz vecinu slanih jela lubenicu (ociscenu, nasjecnanu na kockice i ohladjenu) jedem kao (jedinu) salatu.
Primjer takvog jela - komadi tune iz konzerve + lubenica. Jednostavno, lagano, nakon jela se ne osjecam prezderano, nego sito. ;-)
|
U tom slučaju, ono što preporučujem (jela u Francuskoj!) je pršut s dinjom. Isto tako, ako voliš kombinirati salate, preporučujem i kupus salatu s komadićima kruške ili jabuke (daje fini svježi okus, ali onda se ne začinjava niti začinima, niti uljem, dovoljno je samo malo jabučnog octa ili čak ništa - možda limunov sok da jabuke ne potamne:) )
Reci što od hrane ne voliš pa da ti prilagodimo recepte.
Uh, danas sam se najela kuhanog kukuruza. Sladoled od jogurta s kupinama će me još malo pričekati... |
|
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
salata od hobotnice uz šum mora, mmmmm..... |
|
|
|
|
|
Alana Bates
|
Nisam to nikad jela, nekako me ti pipci odbijaju... U određenom dijelu sam ipak ovisna o vizualnom identitetu jela...
Jeste li gledali onaj CSI u kojem bogatuni jedu sirove kukce, pohane paukove, otrovne hobotnice na štapiću? Bilo mi je prilično grous... |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Nisam to nikad jela, nekako me ti pipci odbijaju... U određenom dijelu sam ipak ovisna o vizualnom identitetu jela...
Jeste li gledali onaj CSI u kojem bogatuni jedu sirove kukce, pohane paukove, otrovne hobotnice na štapiću? Bilo mi je prilično grous...
|
i meni je gadljivo. a nakon što sam gledala tu epizodu CSI-a, još gadljivije... jeli su oni tamo i vrlo žive morske plodove, tako je i došlo do ubojstva..... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Gledao sam na Discovery-u kako, negdje u Japanu, jedu zive male hobotnice. Znaci one su zive, velicine jednog obilnijeg zalogaja. Za pojesti ih najbitnija je tehnika motanja krakova na stapice i gutanja jer ako se pipcima zalijepe za grlo ugusit ce vas...
Inace, ja jako volim sve plodove mora i mislim da bi iz mora pojeo cak i kamen, ali ovo je ipak egzotika |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
DanicaV
|
Circa je napisao/la: ›
Gledao sam na Discovery-u kako, negdje u Japanu, jedu zive male hobotnice. Znaci one su zive, velicine jednog obilnijeg zalogaja. Za pojesti ih najbitnija je tehnika motanja krakova na stapice i gutanja jer ako se pipcima zalijepe za grlo ugusit ce vas...
|
Tako se ženska u epizodi i ugušila...... baš si fino opisao scenu. |
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Gledala sam na TV o tipu koji jede žohare.
Inače ih prezirem iz dna duše.
Kaže da imaju okus majoneze!!! |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ja sam gledao neki dokumentarac iz afrike. došao lik na neku tržnicu, na dio s fast foodom, a ono na sve strane pečene zmije, prženi kukci ovakvi i onakvi i sve te divne poslastice koje možete pohvatati po pustinji i prašumi, sve na štapićima, da bude lakše za jesti... divota! inače volim svašta probati, ali mislim da tamo ne bih baš bio jako gladan... |
|
|
|
|
|
Alana Bates
|
A možda je to samo zato što nismo navikli, vidi šta Slavonci tradicionalno jedu - sirovo (mada većinom sušeno) meso: kobasice, krvavice, šunke...
Inače, baka mi je danas rekla recept za musaku s tikvicama: u tavici se poprži mljeveno meso na kockicama luka, a posebno od toga se ispohaju tikvice narezane na kriške (dakle, standardni panirung: brašno, jaja, mrvice). Namasti se tepsija, pa se slažu tikvice, pa poprženo mljeveno meso (jasno, u to mljeveno idu začini) sve do vrha, gdje se sve prelije ovisno o ukusu ili mješavinom jaja i mlijeka ili jaja i vrhnja za kuhanje. Ja još nisam probala, ali hoću... |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
možeš praviti i musaku od kelja, umjesto tikvica ili krumpira ide kelj (malo prokuhan, naravno). sve ostalo isto. i fino.
mi smo danas papali musaku. klasika, s krumpirom. |
|
|
|
|
|
|