Autor |
Poruka |
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Da, zaboravih, kiselo vrhnje jedete žličicom, ne kruh. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
yellowica
Ukupno postova: 272 Lokacija: haven Spol: Žensko
|
i možete sve to posoliti ili pošećeriti... ovisi kako tko voli... |
|
_________________ www.panonius.com |
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Anastazija je napisao/la: ›
Kiselo vrhnje i kruh.
recept: kupite kruh i jedno kiselo vrhnje, odrežete si 1-2 šnite kruha, ovisno o želji, uzmete jednu žličicu, otvorite kiselo vrhnje i paralelno jedete kuh i kiselo vrhnje.
|
Sjajno, volim minimalisticki pristup temi... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
kroasana i jogurt.
s tim da kroasanu jedeš nekih 5-6 sati. otprilike, svaki sat vremena jedan gric, a u podne popiješ mlaki jogurt. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Circa je napisao/la: ›
Eto nije danas, ali sam neki dan pravi oslice umotane u foliju. Jako je jednostavno i zbilja ukusno. Ribu je najbolje marinirati preko noci. Marinada je klasicna, maslinovo ulje, cesnjak, persin, limunov sok, malo papra i u biti zacini po ukusu. Zatim se od folije naprave paketi nalik na koverte i jedna strana se ostavi otvorena. Unutra se ubaci riba, moze se preliti ostatak marinade, ubaci se malo maslaca, i sto boljeg bijelog vina te se sto bolje zatvori, tako da nista ne isparava ili curi. 20-tak minuta u rerni ugrijanoj na 200 stupnjeva je dovoljno, a za prilog kuhani krumpir s blitvom i naravno umak od maslinovog ulja, cesnjaka, limuna i zacina. Metoda ne ostavlja prljavog sudja jer se riba moze skupa sa folijom staviti na tanjur, a ne uprlja se ni tepsija ni rerna. Eto...
|
Vidim, bilo se na školovanju kod Golog kuhara, to je njegov recept
Anastazija je napisao/la: ›
Kiselo vrhnje i kruh.
recept: kupite kruh i jedno kiselo vrhnje, odrežete si 1-2 šnite kruha, ovisno o želji, uzmete jednu žličicu, otvorite kiselo vrhnje i paralelno jedete kuh i kiselo vrhnje.
|
Genijalno, maestro. A kad ja kažem: "Ne balavi...", uvijek se nađe netko...
Danas mi je dan glede kuhanja neslavno propao: znate šta je krumpir u tepsiji? Narodno jelo naših baka, posve jednostavno, peče se u rerni, ali je u mom slučaju bilo previše vode, a ljudi su bili gladni, pa je sve skupa ispalo previše vodenasto i nimalo zapečeno. No... there is always tommorrow... |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Danas mi je dan glede kuhanja neslavno propao: znate šta je krumpir u tepsiji? Narodno jelo naših baka, posve jednostavno, peče se u rerni, ali je u mom slučaju bilo previše vode, a ljudi su bili gladni, pa je sve skupa ispalo previše vodenasto i nimalo zapečeno. No... there is always tommorrow...
|
to je fino.
možda si zaboravila dodati rižu da upije tu vodu, gore malo slaninice.....
naravno, preliti umućenim jajetom i kajmakom.
na dno malo luka, u tragovima. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Alana, od njega sam samo vidio pakiranje u foliju, a njegov recept je po meni malo prezestok. On je, naime, cijelu utrobu ribe napunio nekim travama. Ono, stavio je pola kile zelenjave... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
DanicaV je napisao/la: ›
Alana Bates je napisao/la: ›
Danas mi je dan glede kuhanja neslavno propao: znate šta je krumpir u tepsiji? Narodno jelo naših baka, posve jednostavno, peče se u rerni, ali je u mom slučaju bilo previše vode, a ljudi su bili gladni, pa je sve skupa ispalo previše vodenasto i nimalo zapečeno. No... there is always tommorrow...
|
to je fino.
možda si zaboravila dodati rižu da upije tu vodu, gore malo slaninice.....
naravno, preliti umućenim jajetom i kajmakom.
na dno malo luka, u tragovima.
|
Slaninu jesam, ovo je bio recept bez riže, a po receptu moje bake gore ne idu kajmak i jaje, ni luk (kajmak i jaje idu na drugu vrstu složenca, po naški francuski krumpir, s kobasicom i kuhanim jajima na ploške, prelije se tom mješavinom i također zapeče, dosta dobro, osobito kad je vruće i preko zime ) |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
@Alana,
i mi pravimo francuski krumpir, ali ovo je drugo, probaj, fino je i praktično.
meni je sve s krumpirom super. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Jedno prefino jelo koje svakako ne bih preporucila jesti u kasnije vecernje sate su zapecene palacinke s mesom i sirom...uz masline i bijelo vino, jedino sto kasnije zelis je vidjeti krevet! Zlo! vecerala ih sinoc..jos uvijek ne mogu vidjeti nikakvu hranu! |
|
_________________ "Svaki ljudski problem ima rješenje!
Precizno, uvjerljivo i pogrešno."
Dr.House
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Uh, hoćemo recept za to, mada mislim da sam već čula... (znate da neki ljudi umjesto tijesta za lazanje u lazanje stavljaju domaće palačinke?)
Tražim nešto već dugo: recept za sladoled od jogurta. Ima li ga tko? |
|
|
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Uh, hoćemo recept za to, mada mislim da sam već čula... (znate da neki ljudi umjesto tijesta za lazanje u lazanje stavljaju domaće palačinke?)
Tražim nešto već dugo: recept za sladoled od jogurta. Ima li ga tko?
|
Nesto super jednostavno..osim sto treba vremena za ispeci palacinke..
Dakle, palacinke se pune bolognese umakom (osim ovog klasicnog domaceg, u ovom slucaju preporucam 'Dolmio' sa sampinjonima,vec gotov umak kojeg se doda u meso), slazete u neku vatrostalnu posudu, nakon prvog reda, naribati sir. S obzirom da to obicno bude 2 reda palacinki, na kraju, ostaviti malo umaka, umjesate zlicu vrhnja, sve to jos premateze, naribate jos sira i to je to.. |
|
_________________ "Svaki ljudski problem ima rješenje!
Precizno, uvjerljivo i pogrešno."
Dr.House
|
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
...naravno, zabravih napisati, zapeći na nekih 150-200 stupnjeva 15tak min... |
|
_________________ "Svaki ljudski problem ima rješenje!
Precizno, uvjerljivo i pogrešno."
Dr.House
|
|
|
|
paperje
Ukupno postova: 794 Spol: Žensko
|
žganceeeeeeeee.......... |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
kavu, jutarnju. još sam oduševljen okusom... |
|
|
|
|
|
|
|