Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Raspelo u školama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
wendy

Ukupno postova: 1104
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 30.10.2007. 15:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

sisibla je napisao/la (Pogledaj post): › poštujem njihovo i oni moje i smatram ih savršenim prijateljima i osobama, iako nisu katolici.
o čemu vi pričate?

O tome kako ti poštuješ svoje prijatelje koji su različiti, a želiš im pred nos nabijati svoje križeve.

Učenje Katoličke crkve, u čijem sam okruženju odgajana, sada kad razmišljam svojom glavom vrijeđa moju inteligenciju. Stoga, kada mi netko nameće njihova pravila, obilježja i "moralne norme" ne poštuje me, jer me vrijeđa.

Da pojasnim još jednom, osoba koja slijepo vjeruje i drži se nekakvih običaja koji meni ne znače baš ništa, nije mi na piku. Način na koji netko zadovoljava svoje vjerske potrebe je najmanje moja stvar. ALI... kad se meni pokušavaju nametnut nekakvi stavovi... na to popizdim. I imam pravo popizdit. Jer ako ja tebi ne kažem "Kako možeš ići u crkvu" onda ne govori ni ti meni "Moraš ići u crkvu". Ako ja po školskom zidu ne pišem "Isus je bio samo čovjek", nemoj ni ti meni vješati križeve po istom.

To što ste vi tako osjetljivi na svoju vjeru, vaš je problem. I ljudi drugih vjera osjetljivi su na svoju. Nitko nema pravo nekome nametat stvari koje su osobne. Dva plus dva su četiri. To je činjenica. Postoji li bog i kakav je on ako postoji, stvar je vjere. Osobnog stava.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Allende

Ukupno postova: 536
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.10.2007. 15:42 
Naslov:  

wendy je napisao/la: ›
O tome kako ti poštuješ svoje prijatelje koji su različiti, a želiš im pred nos nabijati svoje križeve.

Učenje Katoličke crkve, u čijem sam okruženju odgajana, sada kad razmišljam svojom glavom vrijeđa moju inteligenciju. Stoga, kada mi netko nameće njihova pravila, obilježja i "moralne norme" ne poštuje me, jer me vrijeđa.

Da pojasnim još jednom, osoba koja slijepo vjeruje i drži se nekakvih običaja koji meni ne znače baš ništa, nije mi na piku. Način na koji netko zadovoljava svoje vjerske potrebe je najmanje moja stvar. ALI... kad se meni pokušavaju nametnut nekakvi stavovi... na to popizdim. I imam pravo popizdit. Jer ako ja tebi ne kažem "Kako možeš ići u crkvu" onda ne govori ni ti meni "Moraš ići u crkvu". Ako ja po školskom zidu ne pišem "Isus je bio samo čovjek", nemoj ni ti meni vješati križeve po istom.

To što ste vi tako osjetljivi na svoju vjeru, vaš je problem. I ljudi drugih vjera osjetljivi su na svoju. Nitko nema pravo nekome nametat stvari koje su osobne. Dva plus dva su četiri. To je činjenica. Postoji li bog i kakav je on ako postoji, stvar je vjere. Osobnog stava.

Tako je. Mi svi u ovoj raspravi zaboravljamo jednu stvar...kad bi Hrvatska bila ono cime se kurci da jeste, (demokratska drzava), onda bi se u istoj postivali ustav i zakoni, koji kazu:"Hrvatska je drzava svih njenih drzavljana, koji uzivaju podjednaka prava i obveze bez obzira na rasnu, vjersku ili nacionalnu pripadnost (Ustav)" ili zakon o skolstvu i obrazovanju: "Vjeronauk u skolama je fakultativan i stvar osobnog izbora ucenika, odnosno roditelja/starateljla".

Slijedeci podjednako zdrav razum i zakone, u skolama ne bi trebalo postavljati nikakva vjerska, ideoloska ili druga obiljezja osim drzavne zastave i grba. Ako se namece raspelo, onda se mora dozvoliti i crvena zvijezda petokraka, i znak hippie pokreta, polumjesec, davidova zvijezda, srp i cekic i sve ostalo sto bilo kome moze pasti na pamet. To bi se onda zvalo tolerancija, ali bi lako preraslo u cirkus.

Ukupno postova: 332
Post Postano: 30.10.2007. 15:49 
Naslov:  

Smatram da raspelo nema što raditi na zidu javne ustanove. Imigracija podrazumjeva integraciju, ali ne u smislu da se zatiru svoja uvjerenja, vjera i sl.
Npr. ja sam u gimnaziji imao "izborni" predmet vjeronauk/etika, ali nisi mogao izabrati etiku "jer nema profesora". To će se poslije u anketi prikazati tako da je 100% učenika izabralo vjeronauk kao izborni predmet, što je krivotvorenje podataka.
Ne bih imao ništa protiv da na zidu stoje i raspelo i simboli ostalih vjera ali to se sigurno neće dogoditi pa onda ne smije stajati ništa. Ako mi se tako nešto ubaci u učionicu kad (i ako) budem profesor, odmah ću to izbaciti, otići pričati s ravnateljom, te se žaliti nekome tko će to plasirati u svjetske medije jer na razini države više ne očekujem nekakvu pravednu intervenciju.
To što su Hrvati većinom katoličke vjeroispovjedi ne znači da vjerskim manjinama moramo to nametati I TO U ŠKOLI, DJECI, koja onda većinom to prihvate radi uklapanja u društvo...
Baš mi je drago da su učenici reagirali (iako su trebali profesori), da narod malo više reagira na nepravde brže bi se i rješavali problemi, kojih ima i previše. Osim toga, ovo što je bilo u Jugoslaviji je jako daleko od komunizma, bio je to više socijalizam i Tito nije bio komunjara nego "socunjara". To što zatucani narod puši priče o komunizmu i nepravdama služi njemu na ruglo. Najbolji su mi oni koji su švercali na veliko pa su ih uhvatili i bacili u zatvor pa su kad je nastala Republika Hrvatska počeli širiti priče kako su bili u zatvoru jer su bili za Hrvatsku. Takvi ljudi su jedino za sebe, u ovom režimu su se nastavili baviti mutnim poslovima i oštećivati državni proračun, stvarno pravi Hrvati, kradu od svoje jedine i najdraže zemlje Hrvatske. Svi su veliki hrvati, katolici, a psuju Boga svako malo. Ni hrvatski jezik ne znaju, kao ni njihova djeca, pravopis i gramatika im je kao u Ukrajinaca (da bar pišu kao komunjare, onda bi ih bar smatrali pismenima).

insomnia

Ukupno postova: 2665
Post Postano: 30.10.2007. 19:42 
Naslov:  

Allende je napisao/la: ›
Slijedeci podjednako zdrav razum i zakone, u skolama ne bi trebalo postavljati nikakva vjerska, ideoloska ili druga obiljezja osim drzavne zastave i grba. Ako se namece raspelo, onda se mora dozvoliti i crvena zvijezda petokraka, i znak hippie pokreta, polumjesec, davidova zvijezda, srp i cekic i sve ostalo sto bilo kome moze pasti na pamet. To bi se onda zvalo tolerancija, ali bi lako preraslo u cirkus.

odlično rečeno! upravo tako! zašto onda ne dozvoliti stavljanje svih obilježja koje nekome znače, znači zvijezde petokrake, i šta je već Allende naveo.. pa ćemo se svi onda osjećati voljeno u ovoj našoj zemlji.. kao što je @wendy napisala, ja također ne trpim nametanje ičeg, hoćeš li vjerovati ili ne, tvoja je stvar, onda ostavi da to bude moja stvar!

Ukupno postova: 4765
Post Postano: 30.10.2007. 19:57 
Naslov:  

Evo jedan slučaj kad je sutkinja odbila suditi jer jer je u sudnici bio istaknut križ, a u članku je naveden i svećenik, koji se slaže s postupkom sutkinje:

Citat: › Sutkinja splitskog suda nije htjela sjesti u sudnicu u kojoj je na zidu visio križ. Po zakonu na zidu mora biti grb, a križ se ne spominje. No, sudi se u ime države, koja je odvojena od Crkve.

SPLIT - Sutkinja splitskog Županijskog suda Amara Trgo, nekadašnja kandidatkinja za predsjednicu tog suda, odbila je 12. rujna sjesti u sudsko vijeće s kolegom Zoranom Kežićem jer je u njegovoj sudnici na zidu visio križ, piše Slobodna Dalmacija.

Trgo je zajedno sa sucem Dražanom Penjakom trebala činiti tročlano sudsko vijeće, kojemu je na čelu trebao biti Kežić, a koje je trebalo suditi za organiziranu prodaju droge u slučaju koji je pokrenuo USKOK.

No, uz jasno i glasno negodovanje da križu nije mjesto u sudnici, Amara Trgo ostavila je kolege Kežića i Penjaka bez mogućnosti da počnu sa suđenjem. Suđenje dilerima ipak je počelo kasnije tog dana, jer je sutkinja Senija Ledić zamijenila Amaru Trgo.

Amara Trgo nije htjela novinarima komentirati slučaj, a sudac Kežić kaže da je s njom bio i ostao u dobrim profesionalnim odnosima. "Ona jednostavno smatra da križu nije mjesto u sudnici. Ja mislim da jest i da time nisam učinio ništa nedozvoljeno", kaže Kežić.

Sudski poslovnik kaže da u sudačkoj prostoriji mora biti istaknut državni grb, ali nigdje je spominje križ ili neko drugo obilježje koje bi sudac svojevoljno istaknuo. To potvrđuje i glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić.

V.d. predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora akademik Vlatko Silobrčić složio se s postupkom sutkinje Amare Trgo. "Sutkinja ima pravo inzistirati na činjenici da je sud državna ustanova. Kako je po hrvatskom zakonu vjera odvojena od države, onda vjerski simboli ne spadaju u oznake ili predmete koji bi trebali biti u sudnici. Ja se toplo nadam da je sutkinja napustila prostoriju u kojoj je bio križ, ali su bili i simboli Republike Hrvatske, u čije ime se tu sudi. Jer ako nije bilo grba RH, a bio je križ, onda je problem još veći", rekao je Silobrčić Slobodnoj.

S njim se slaže i splitski svećenik don Ivan Grubišić. "Ako pođemo od definicije Hrvatske kao laičke države u kojoj je državna vlast strogo odvojena od Crkve te kao takva mora sačuvati svoj pluralitet, onda je nepojmljivo da križ ima mjesta u sudnici. Tako bi predstavnici drugih konfesija - muslimani, židovi i drugi mogli također tražiti isticanje svojih vjerskih obilježja u državnim prostorima", prokomentirao je don Grubišić.

http://www.net.hr/vijesti/page/2007/09/19/0190006.html

Ukupno postova: 332
Post Postano: 30.10.2007. 20:05 
Naslov:  

Pa svaka joj čast, nije zažmirila na to kao što većina napravi iz čiste ravnodušnosti.

Ali ja bi nju u Uskok na ispitivanje, sigurno ima u novčaniku Titovu sliku, a kod kuče Staljinovu lutku, s kojom svaku noč izvodi bludne radnje(a NISU u crkvenom braku) i sotonističke obrede!!!
NA LOMAČU S NJOM, neče ona meni moju Hrvatsku trovati!!!

Primjećuje li se tračak ironije u prethodnom odlomku?

insomnia

Post Postano: 30.10.2007. 20:20 
Naslov:  

S njim se slaže i splitski svećenik don Ivan Grubišić. "Ako pođemo od definicije Hrvatske kao laičke države u kojoj je državna vlast strogo odvojena od Crkve te kao takva mora sačuvati svoj pluralitet, onda je nepojmljivo da križ ima mjesta u sudnici. Tako bi predstavnici drugih konfesija - muslimani, židovi i drugi mogli također tražiti isticanje svojih vjerskih obilježja u državnim prostorima", prokomentirao je don Grubišić.

ajde sve ne mogu vjerovati da je jedan svećenik ovo rekao..

mladen.jr je napisao/la: ›
Pa svaka joj čast, nije zažmirila na to kao što većina napravi iz čiste ravnodušnosti.

Ali ja bi nju u Uskok na ispitivanje, sigurno ima u novčaniku Titovu sliku, a kod kuče Staljinovu lutku, s kojom svaku noč izvodi bludne radnje(a NISU u crkvenom braku) i sotonističke obrede!!!
NA LOMAČU S NJOM, neče ona meni moju Hrvatsku trovati!!!

Primjećuje li se tračak ironije u prethodnom odlomku?

primjećuje.. Wink kao što sam svojedobno u jednom svom topicu bila već spomenula, zašto se ateiste, agnostike i ine smatra ''neprijateljima države'' (rečeno u prenesenom značenju..) ? eto to mene ljuti, takav stav!

Ukupno postova: 474
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.10.2007. 20:30 
Naslov:  

mali_ivica je napisao/la: ›
Vrlo jednostavno, na etici te uče da budeš tolerantan itd. sam potez skidanja križa kao takav je ne etičan.

Po meni je to recimo u rangu s time da dođe učenik osnovne škole DALJ i skine hrvatski GRB sa zida zato što je pola učenika srpske nacionalnosti.

da, ne da mi se čitati sve komentare...
ali s ovim bih se složila...
svi oni koji furaju te izjave o ateizmu imaju samo jedan cilj...popljuvati sve ostale religije... ZAŠTO???
boli mene briga tko je što...
ako si ateist, kršćanin, hinduist...budi... i živi prema svojim načelima, a druge ostavi na miru!
nitko te ne optužuje zbog tvog izbora...
taj križ uopće ne smatram nekom prijetnjom onima koji ne vjeruju, jer je hrvatska zemlja s većinskim katoličkim stanovništvom... zašto je onda taj križ neka velika prijetnja??
ok, ta ustanova (kao i svaka) ima mnoge nedostatke, ali mislim da sama religija i taj znak križa ne nosi nikakvo negativno značenje i da nije nikome prijetnja...
tako da čin skidanja križa ne opravdavam...

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 30.10.2007. 20:38 
Naslov:  

insomnia je napisao/la: ›
zašto se ateiste, agnostike i ine smatra ''neprijateljima države'' (rečeno u prenesenom značenju..) ? eto to mene ljuti, takav stav!

Pa nepravimo,
vi zastupate stav kako mi vas nevolimo i naravno živeči u neznanju krščanstva i druge zapovjedi ljubavi koja glasi:
Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Onda pišete ovakve stvari tipa , sad će nas objesiti na križ ... li la, stavljanje u isti koš tuđmanove slike poljepljene po zidovima i križ kao "simbole krščanstva" (navodnici su zbog tuđmanovih slika) pravite od krščanstva kao religije LAKRDIJU I TO NARAVNO UOPĆE NEPOZNAVAJUĆI JU!!!

Isto tako vrištao sam od smjeha prije kad sam čitao:
Ljudi ne idu više u crkvu zbog pape BenediktaXVI
ili zbog nekog patera koji vozi neki skupi auto i sl.

Ljudi pa u crkvu se ne ide zato što je papa BenediktXVI.
A ako ti se nesviđa neki pater iz neke župe odi u neku drugu župu.

Ne možeš generalizirati crkvu kao zajednicu vjernika na osnovu jedne ili dvije jedinke koje su kao i ostali vjernici po defaultu grešnici.

Pa ima patera pedofila vjerojatno, ima patera pedera, ima i onih koji ševe ženske...
Ali ne možete na osnovu njih cjelu crkvu pljuvati.
I Crkva ima grešaka, pa svečenici nisu sveci oni su grešnici kao i mi (oni su isto LJUDI).

JA SAM VJERNIK VRIJEĐAŠ I MENE SAMIM TIME!

insomnia

Post Postano: 30.10.2007. 21:15 
Naslov:  

zašto se ateiste, agnostike i ine smatra ''neprijateljima države'' (rečeno u prenesenom značenju..) ? eto to mene ljuti, takav stav!

pravite od krščanstva kao religije LAKRDIJU I TO NARAVNO UOPĆE NEPOZNAVAJUĆI JU!!!

ja ne pravim lakrdiju od kršćanstva već od Crkve..
Pa ima patera pedofila vjerojatno, ima patera pedera, ima i onih koji ševe ženske...

i to iz razloga upravo ovih koje si ovdje sam naveo..
Onda pišete ovakve stvari tipa , sad će nas objesiti na križ ... li la

razlog zbog kojeg ateisti i ini misle ono što sam napisala si, oprosti, ti sam, i tebi slični, koji ne prihvaćaju tj. ne toleriraju mišljenja drugačijih od njih samih.. (uči li te Crkva i tome? ako je tako, hvala, ne bih) molim te, vrati se 2-3 stranice unazad, i pročitaj svoj post u kojem si nas koji smo ti se suprotstavili svojim komentarima gotovo nazvao sotonistima..

Post Postano: 30.10.2007. 21:26 
Naslov:  

Eh, dragi Ivice, u mojoj kućnoj biblioteci se nalaze i Biblija i Kuran i nekada ih malo prolistam, ali zasigurno nedovoljno, ali isto tako imam i Religije svijeta što mi je zapravo zanimljivije.

Vjernike poštujem i još nijedan nije doživio od mene da priupitam zašto ideš u crkvu ili zašto vjeruješ, ali ja jesam doživjela da mi se smiju jer ne idem na vjeronauk i to u ono mračno doba kad raspelo nije visilo po učiniocama.

Upravo palim mirisne štapiće, možda sam ja zaista sotonistica.

Ukupno postova: 245
Post Postano: 30.10.2007. 21:28 
Naslov:  

Pa nepravimo,
vi zastupate stav kako mi vas nevolimo i naravno živeči u neznanju krščanstva i druge zapovjedi ljubavi koja glasi:
Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Onda pišete ovakve stvari tipa , sad će nas objesiti na križ ... li la, stavljanje u isti koš tuđmanove slike poljepljene po zidovima i križ kao "simbole krščanstva" (navodnici su zbog tuđmanovih slika) pravite od krščanstva kao religije LAKRDIJU I TO NARAVNO UOPĆE NEPOZNAVAJUĆI JU!!!

Isto tako vrištao sam od smjeha prije kad sam čitao:
Ljudi ne idu više u crkvu zbog pape BenediktaXVI
ili zbog nekog patera koji vozi neki skupi auto i sl.

Ljudi pa u crkvu se ne ide zato što je papa BenediktXVI.
A ako ti se nesviđa neki pater iz neke župe odi u neku drugu župu.

Ne možeš generalizirati crkvu kao zajednicu vjernika na osnovu jedne ili dvije jedinke koje su kao i ostali vjernici po defaultu grešnici.

Ali ne možete na osnovu njih cjelu crkvu pljuvati.
I Crkva ima grešaka, pa svečenici nisu sveci oni su grešnici kao i mi (oni su isto LJUDI).

JA SAM VJERNIK VRIJEĐAŠ I MENE SAMIM TIME!

citiram.
quote.
i opet.
i opet.

Posebno za ovo Crkva=ustanova koju čine LJUDI.

I apsolutno ne shvaćam kakve su to gluposti za "neprijatelje" i raznorazne kretenarije.
Kada bi takve osobe bile "neprijatelji" je li bi imali u školama etiku? Država bi neprijatelju dala svoj prostor, daleko od križeva i sve što je božanstveno?
MA AJDE DE.!

Dajte ljudi nismo više u srednjem vijeku kada je ateist bio otjeran od društva ili čak ubijek il šta ja znam.
Pa ako ima nečega danas u svijetu, pa i Hrvatskoj, to je tolerancija prema osobama koje ne vjeruju.
pa j*** ne moraju vjerovati.! apsolutno ne shvaćam kako ih može potaknuti križ na zidu. što je to? neki magični trik kojim privlačimo ljude u našu vjeru? osijek031.com smile
znači.. netko mi stavi pištolj u ruke i ja ću počet pucati jer eto, nametnili su mi to i ja sam time izgubila slobodu biti pravedan čovjek i time ću biti NATJERANA ubiti nekoga? WTF?

To što ja kao vjernik moram čitati kako na forumu ljudi nemaju pamentnjeg posla nego raspravljati o tome kakav auto imaju svećenici, a DA NI NE IDU NA MISU NITI POHAĐAJU CRKVU, to je sasvim ok, jer se po Crkvi pljuje. To je in. osijek031.com smile
Krasno.
Zatim citiram : " Može netko hodati s amajlijama i kojekakvim praznovjernim glupostima, ali on je in i ako mu to prigovorimo napadamo njegovo pravo i slobodu. A kad netko napada križ, onda je taj tolerantan. " osijek031.com smile

Dajte,. pa ljudi koji idu skidati, bez ikakve dozvole ili šta ja znam, križ iz učionice, su jednostavno pune frustracije i ne znaju se kao ljudi razgovarati, kako bi se našlo rješenje.

Nema više križeva u učionicama niti bilo kakvim ustanovama u Europi.
I ne brinite! Neće ih više biti ni u Hrvatskoj, samo malo pričekajte.
Ma ne treba nam više ništa, rušit ćete crkve i Vatikan i sve, kada sve to smeta osobama koje "toleriraju" tuđu vjeru. Bit će i toga.
Samo čekam ..
A to je sve u redu, jer " Mene su progonili, i vas će progoniti. "
osijek031.com smile

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Naslov:  

koji nisu katolici.. šta sa djecom koja idu na etiku jer nisu ateisti, već, recimo, muslimani ili tako nešto..

Pa da je večina muslimanska ja kažem kako bi ja poštivao njihova obilježja.
Kakve veze to ima ?!

to ima veze toliko što se, samim time ne poštuje njihovo vjersko opredjeljenje.. (dakle, onih koji nisu katolici..) tvoja vjerska i ina tolerancija mi je već itekako poznata, neću se potruditi dodatno ju komentirati.

Ne vidim zašto se Isus tretira kao neka loša ličnost, a čovjek za života nije ništa loše rekao! Wink Pomislit ću da ste sotonisti...

Evo sad vidiš taj moj post!
Šta tu piše : "POMISLIT ĆU da ste sotonisti"
(nisam rekao : VI STE)A to sam napisao kao objašnjenje prethodne izjave: "Ne vidim zašto se Isus tretira kao neka loša ličnost, a čovjek za života nije ništa loše rekao! "
PS : Očigledno kad čitaš ne vodiš toliko obzira na značenje onoga što čitaš!
To ti ne zamjeram, ali zamjeram ti to što ti se nakraju ispadne zbog svake stvari koje napišem, a ti krivo sebi predočiš i naravno odmah optužiš, moram ispričavati ali baš za svaki KURAC!

SAD STVARNO VIŠE NEMAM NAMJERU ODGOVARATI NA OVU TEMU JER ŠTO GOD NAPIŠEM TO SE PROTUMAČI NEKAKO ZLONAMJERNO UPUĆENO PREMA NEKOME I SL. Wink

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Naslov:  

chaknoris je napisao/la: ›
jel se itko sjeća kakav je bio u srednjoj školi?
pa meni nije niti padalo na pamet opterećivat se s religijom, bjelosvjetskim problemima i inim sranjima.

Ih, debatirali do dugo u satove o filozofskim i religioznim temama... Ne razmišljati o tome zvao sam u to vrijeme 'sindrom bravaro-tokara'. Eto koliko sam volio emšu Smile
Istina, bili smo pomalo plitki i povodljivi, nije ništa drugačije ni sada. Samo imamo malo više iskustva.

Raspelo na zidovima državnih škola treba zabraniti!
Štovanje drvenog križa sa figuricom golog muškarca obično je idolopoklonstvo (sa seksualnom devijacijom). No, no!

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
DanicaV

Post Postano: 30.10.2007. 21:31 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la (Pogledaj post): ›
Raspelo na zidovima državnih škola treba zabraniti!
Štovanje drvenog križa sa figuricom golog muškarca obično je idolopoklonstvo (sa seksualnom devijacijom). No, no!

Vau Exclamation
Da, bio nedavno Igor Mandić na TV, kaže da je Isus zapravo bio razapet gol i da ne konta zašto su mu neki dijelovi na raspelu prekriveni.

Skoči u forum: