Poppy je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ej! Alo!! Krive ili ne, ne smije ih nitko tući!
|
Naravno.
Ljude treba podsjećati na važnost i svijesnost o ljudskim pravima, o dobrom odgoju i ponašanju. I to od najranije dobi. Da nas podsjetim, danas stojimo lošije nego ikada.
Nasilje vlada školama, 10 ljudi će to prokomentirati na nekom forumu, a i sustav i roditelji štite male kretene kao klince s poteškoćama u prilagodbi.
U moje vrijeme, kad bi neko dijete imalo poteškoća sa elementarnom socijalizacijom (a nema dijagnosticirane smetnje) dobilo bi kaznu.
Što se tiče žena žrtava peglanja - uzmi u obzir da obiteljsko nasilje - KAO I SVAKO DRUGO -
eskalira!
To počinje od toga da ti dečko "zabrani" (ej, pazi, to sam jučer čuo od kuma) put na maturalac.
Onda ti bira prijateljice, kroji prava... Sve je to nasilje, međutim, 4/5 žena to podnosi, tako submisivno žive i odrastaju i to im na neki uvrnut način imponira.
Prvu šamarčinu svatko preživi.
Kad je izbuba volovskim žilma majci će poslati djecu, uzeti bolovanje i reći da je pala niz stubište.
Prvi put kad ženski mozak pomisli da su možebit raspali gangliji njezina ljubljenog mužića bit će - KAD JOJ ODBIJE BUBREGE I ODERE JU OD BATINA.
E onda imamo udruge koje skaču, vrijeđaju nasilništvo, poistovjećuju luđaka s muškim rodom i slično.
Prošle godine DRUŠTVO se pobrinulo za onu jadnicu da ju strpa u sigurnu kuću, i promijenilo joj grad - da bi ona samoinicijativno javila adresu svome jedinom, a vlastima rekla da joj je to brat.
On došo i napravio joj igranku na leđima i onda ih oboje ubio.
Zbog takvih notornih ispada gluposti nije mi žao ni jednoga. Žao mi je onoga dijeteta koje su to dvoje morona sklepali u pauzi između cuganja i tuičnjave!
Ako se mene pita - što si se udala za njega, što nisi otišla prvim vlakom...
Ali eto, prema ženskoj logici ona je jadna jer je dobivala batine, a ne on jer je bolestan, niti kakve veze ima to da se u brak ne ulazi svakog proljeća.