Sirup od peršina
Sastojci:
- 2 vezica lista peršina
- 4 žličice limunske kiseline
- 2 kg šećera
- 2 ekstrakta od kiwia
- 2,5 l vode
Priprema:
- list peršina operemo i stavimo u mješavinu vode i limunske kiseline
– poklopimo i ostavimo da stoji 48 sati
- procijedimo, dodamo šećer i ekstrakt od kiwia
– stavimo na vatru dok se šećer ne otopi
– ulijemo u staklene boce i čuvamo na tamnom i hladnom mjestu.
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.