Pureći batak s mlincima a’la curryhoney
Za 2 osobe - 120 min
Sastojci:
- 2 pureća batka
- 250 g mlinaca
- 150 ml juhe, vode ili temeljca
- 2 žlice meda
- curry
- sol
- 1 žličica mješavine začina
- papar
- svinjska mast ili maslac
- 2 žličice maslaca
Priprema:
- Batkove na par mjesta probodemo nožem i dan ranije stavimo u salamuru (mješavina soli i vode)
- ocijeđene batkove začinimo paprom i curryem
- namažemo ih s mašću i stavimo u pečnicu pod folijom na 200°c 60 min
- nakon što skinemo foliju svaki batak premažemo medom
- u tepsiju ulijemo 300 ml vode i žličicu mješavine začina
- tako pečemo dok ne dobijemo lijepu boju i hrskavu koricu s vanjske strane
- nekoliko puta batkove okrećemo i polijevamo tekućinom iz tepsije
- mlince popurimo s juhom ili vodom, ostavimo par minuta
- nakon što izvadimo batkove u tu tepsiju prebacimo mlince i dobro izmiješamo
- serviramo na tanjur, a vrući batak dekoriramo s malo maslaca
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku Kuhanje je lako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.