Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Light neodoljivi tiramisu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68037
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.03.2014. 10:06 
Naslov:  Light neodoljivi tiramisu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U ovom tiramisu nema alkohola niti žestoke turske kave. Jednostavan je i brz za napraviti. Zato sam ga nazvala light. Neodoljivo je ukusan, vole ga mali i veliki.

Važno! Pri kuhanju na pari u lonac koji stoji dolje stavim 2 prsta vode (cca.300ml), jer gornja posuda u kojoj kuhamo ne smije biti u doticaju s vodom, a gotovo je za svega cca.10 min.

Light neodoljivi tiramisu:
Trajanje pripreme 20 min. + hlađenje min. 4 sata

Potrebno:
- 400g piškota(42 piškote)
- 500g mascarpone sira
- 4 žutanjka
- 75 g šećera u prahu
- 75 g kristal šećera
- 300 ml mlijeka
- 2 kom. instant kave, 2 x 18g
- 1/2 mahune vanilije



Priprema:
Odvojiti 4 žutanjka u posudu u kojoj ćemo kuhati na pari. Dodati šećer i ubaciti pola mahune vanilije, razrezane po dužini. Kuhati na pari, mješajući da se ne primi za dno, dok se od žutanjaka i šećera ne počne stvarati gušća smjesa. Kuhati lagano cca. 10 min. do željene gustoće.

Skinuti s izvora topline kad je dobivena gustoća, izvaditi mahunu vanilije te čekati da se malo ohladi (oko 10-ak min.)

Smjesi žutanjaka i šećera dodamo mascarpone, lagano miješajući. Izmutite smjesu u jednoličnu kremu.



Ugrijati 300ml mlijeka i dodati 2 mini kavice (ja stavim 3in1) te promiješati tako da ne ostanu grudice. Piškote umakati u kavicu tako da budu sekundu umočene na jednoj i sekundu na drugoj strani te ih složiti u posudu redom, jednu do druge.

Kremu stavimo preko piškota i ravnomjerno ju razmažemo.



Napravite i drugi red jednako kao prvi, te ponovo dodajte kremu, poravnajte i posipajte kakao prahom.



Stavite u hladnjak i čekajte min. 4 sata



Dobar tek uz neodoljivi tiramisu želi vam Evelina iz kuhinje ispod duge

Tekst i foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: