Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Lignje s graškom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68037
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.01.2014. 11:26 
Naslov:  Lignje s graškom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Lignje s graškom me uvijek podsjete na maturalno putovanje i Španjolsku. Odlazak u restoran hotela "Nica", gdje smo bili smješteni, budilo je moju radoznalost. Ne mogu vam nabrojati sva jela, ali znam da su bila ukusna i da sam uzimala repete. Očito je da sam i kao djevojka bila gurman. Doduše, moj tata kaže da sam gurman od malih nogu.

Grašak i lignje su me na očigled privukle, a onda ono poznato pitanje, kakvog je to okusa?. Odmah sam izgrabila, kako bi dobila odgovor... savršeno! To je bio jedini odgovor mojih osjetila. A onda glasić, uzmi još!



Lignje i grašak:
trajanje pripreme 50 min. - za 4 osobe

Potrebno:
- 500g očišćenih lignji
- 500g graška
- 150g gauda sira
- 1 mala feta pancete(30 g)
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- sol
- čačkalice

Priprema:
Očišćenim lignjama oprati tubu i krake. Grašak staviti da kuha cca. 15 min. Ja sam koristila zamrznuti, brže se skuha. Tube lignji puniti sa gauda sirom te tubu gore zatvoriti sa čačkalicom. Pripremljene tube lagano posoliti izvana.



U wok staviti malo maslinovog ulja, ubaciti sitno sjeckanu pancetu te kad se zagrije ubaciti krake lignji da se peku, posoliti. Kad je grašak skuhan, dobro ga procjediti i dodati kracima koji su već dobili rumenu boju



Dodajte 1 dcl vode i pustite da se okusi sljube. Neka tako budu na vatri 10tak minuta. Ugrijte tavu, premažite sa laganim slojem maslinovog ulja i stavite tube lignji da se peku. S jedne pa sa druge strane. Kad su grašak i kraci gotovi (ne treba više biti tekućine), maknite s vatre i ubacite maslac, imješajte tako da se maslac otopi.

Servirajte.

Uz lignje punjene gaudom i krake s graškom servirala sam i krumpir pire, svježu rajčicu te vrhnje s sitno rezanim češnjakom.

Isprobajte i vi lignje s graškom!



Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: