Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik nagradio državne prvake: boksače Zvonimira i Luku te odbojkaše MOK Mursa Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70035
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2025. 8:25 
Naslov:  Gradonačelnik nagradio državne prvake: boksače Zvonimira i Luku te odbojkaše MOK Mursa Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, obojicu državne prvake, te Muški odbojkaški klub Mursa Osijek, koji je ove sezone osvojio dvostruku krunu – naslov prvaka Hrvatske i Kup Hrvatske.

Kao priznanje za iznimne rezultate, gradonačelnik je uručio po 3000 eura Zvonimiru Rebolju i Luki Pratljačiću te 15 000 eura Muškom odbojkaškom klubu Mursa Osijek.

Tom prigodom istaknuo je ponos što se Osijek u istom danu okitio naslovima državnih prvaka u boksu i odbojci, naglasivši kako je Mursa prvi muški kolektivni dvoranski sport koji je donio naslov prvaka u Osijek.

Veliki uspjeh za cijeli grad, za sport. Zvone je državni prvak do 90 kg, Luka je obranio svoju kategoriju iznad 90 kg. Mursa je ove godine uzela duplu krunu, što je do sada nezabilježen uspjeh. Siguran sam da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – poručio je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je i na značajna ulaganja Grada u sport, koja su od 2021. do 2025. povećana za 180 posto, s 5 na 15 milijuna eura, te najavio nastavak infrastrukturnih projekata i podrške sportašima.

Uveli smo brojne novine, od toga da Grad plaća suce svim mlađim dobnim kategorijama, stipendiramo sportaše pete i šeste kategorije, pokrivamo troškove dvorana, sufinanciramo trenere i edukacije, i s takvom ćemo praksom nastaviti i ubuduće. Naravno, tu su i infrastrukturni projekti. Posebno bih istaknuo nastavak rekonstrukcije Copacabane, obnovu gradskih bazena koje prvi put obnavljamo otkako su otvoreni, te park i dvoranu Zrinjevac, čiju ćemo obnovu uskoro započeti – kazao je gradonačelnik.

Na 22. Prvenstvu Hrvatske za seniore u boksu, održanom 27. travnja u Zagrebu, Zvonimir Rebolj iz Boksačkog kluba Osijek osvojio je svoj prvi seniorski naslov u kategoriji do 90 kg, svladavši u finalu Nikicu Radonića iz Splita. Luka Pratljačić, također član BK Osijek, obranio je naslov državnog prvaka u kategoriji iznad 90 kg, pobijedivši Marijana Brnića iz Groma Split prekidom u trećoj rundi.

Put je bio dugačak i naporan, ali isplatilo se, uspjesi su tu. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti dalje. Sada je plan Svjetsko prvenstvo ove godine, a nagodinu branim naslov prvaka – izjavio je Rebolj.

Pratljačić je zahvalio Gradu na podršci i najavio profesionalni debi 23. svibnja u Zagrebu.

Drago mi je što predstavljam ovaj grad, da sam lokal-patriot i da ću vam i ubuduće osvijetliti obraze – poručio je Pratljačić.

Muški odbojkaški klub Mursa Osijek ispisao je povijest osvajanjem naslova prvaka Hrvatske, pobijedivši zagrebačku Mladost u finalnoj seriji, te osvajajući i Kup Hrvatske za sezonu 2024./2025. Time je Mursa postala prvi osječki muški kolektivni klub u loptačkim sportovima s titulom državnog prvaka, a dvostruka kruna dodatno podcrtava veličinu uspjeha.

Predsjednik kluba Zlatko Kraljević zahvalio je igračima, trenerima, upravi i navijačima, istaknuvši kako je ovo zajednički uspjeh cijelog grada.

Kapetan Davor Bogdanović naglasio je da je osvajanje duple krune povijesni trenutak i motivacija za buduće generacije.

To je pobjeda i grada i svega, i ponosan sam što sam kapetan ove momčadi, što sam iz ovog grada i kluba – poručio je Bogdanović.

Gradonačelnik Radić zaključio je kako je najveći rezultat ovih uspjeha upravo zajedništvo Osječana i podrška koju sportaši dobivaju od grada i navijača

To je lokal patriotizam koji imamo u Osijeku, trebamo i dalje nastaviti graditi i dizati ga. Podrška Grada bit će i veća nego do sada, što i rezultati govore – zaključio je gradonačelnik.

Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: