Autor |
Poruka |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
fino jela janjetinu s pečenim krumpirićima i puno zelene salate........
moj doprinos je bio pranje suđa. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Circa je napisao/la: ›
Unutra se ubaci riba, moze se preliti ostatak marinade, ubaci se malo maslaca, i sto boljeg bijelog vina te se sto bolje zatvori, tako da nista ne isparava ili curi.
|
Svatko tko se iole išta razumije u vina bi te ubio kad bi koristio što bolje vino za kuhanje!!! Lega, to je grijeh! Za kuhanje ti je sasvim dobro bilo koje prosječno vino. |
|
|
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
kad ste već kod ribe i vina, ja sam danas jela taako dobar fiš! ...ali i ova janjetina od gore uopće ne zvuči loše!! |
|
_________________ "Svaki ljudski problem ima rješenje!
Precizno, uvjerljivo i pogrešno."
Dr.House
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Neshvaćena sam u svijetu jer ne volim janjetinu.
A danas sam imala pravi nedjeljni ručak: domaću juhu, pire, pohanu piletinu, sos od rajčice (mmmm...), kupus salatu...
Ništa do domaće mamine kuhinje! |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
tonya je napisao/la: ›
Neshvaćena sam u svijetu jer ne volim janjetinu.
A danas sam imala pravi nedjeljni ručak: domaću juhu, pire, pohanu piletinu, sos od rajčice (mmmm...), kupus salatu...
Ništa do domaće mamine kuhinje!
|
Ja sam imala isto to osim što je salata bila miješana. Klasika rulez |
|
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
Da napomenem, našla sam recept za sladoled od jogurta - smiksa se jedno vrhnje za šlag (pola litre) i doda mu se voćni jogurta (također pola litre) te nakon toga se miksa još tri-četiri minute, a po želji se može dodati i voće...
Pravit ću to jedan dan.
BTW, kako stojite sa starinskim receptima za gužvaru, kiflice, krofne, langošice, buhtle? Od navedenog, valjda sam samo za kiflice majstor, sve ostalo još uvijek nikad nisam pravila... |
|
|
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Ja nekako više preferiram praviti koješta što ne podrazumjeva dizano tijesto...nekak mi to mrsko pa prepustim gospođi majci.. ne gine mi jednom naučiti... |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Alana, možeš za sladoled probati i ovaj recept:
istučeš 4 bjelanjka, dodaš 4 kašike šećera pa to još malo tučeš ili miksaš, onda dodaješ jedno po jedno žumance i na kraju jedan napravljeni šlag (može iz vrećice), jedno kiselo vrhnje i- naravno - voće. ove godine sam pravila jednom s kajsijama, drugi puta s malinama i ukućani su ga veselo smandrljali.
što se tiče kolača od dizanih tijesta, u svim knjigama ima recepata, ali moja tetka, specijalista za gužvaru, sve radi otprilike i to moraš sam nadoći. nema do gužvare s makom, a može i s lješnjacima, samo što njih radije pojedemo. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Jučer mi mama došla i napravila paprikaš. Ne bih nikad povjerovala da će mi se nepce i želudac toliko veseliti običnom paprikašu! |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
a mi smo ti staromodni. nedjeljom mora biti "pravi" ručak od juha (koju ionako jedem samo nedjeljom), pečenje, prilog, salataaaaaa |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
DanicaV je napisao/la: ›
Alana, možeš za sladoled probati i ovaj recept:
istučeš 4 bjelanjka, dodaš 4 kašike šećera pa to još malo tučeš ili miksaš, onda dodaješ jedno po jedno žumance i na kraju jedan napravljeni šlag (može iz vrećice), jedno kiselo vrhnje i- naravno - voće. ove godine sam pravila jednom s kajsijama, drugi puta s malinama i ukućani su ga veselo smandrljali.
što se tiče kolača od dizanih tijesta, u svim knjigama ima recepata, ali moja tetka, specijalista za gužvaru, sve radi otprilike i to moraš sam nadoći. nema do gužvare s makom, a može i s lješnjacima, samo što njih radije pojedemo.
|
E je, taj recept sam već pravila (domaći sladoled - bakin recept), al sam kontala da u onaj od jogurta ne bi smjela ići jaja, pošto je on bijele boje, a ovaj koji ti i ja pravimo je neke žute, boje vanilije recimo.
Pravi li itko od vas i neke egzotičnije recepte: klice, umak od soje, riža...? Što je moderno sad u kulinarskom svijetu? |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
sad si k'o moja prijateljica, vegetarijanka...... u svakoj slasti pita imaju li sladoleda bez jaja.
mislim da je u kulinarskom i svakom drugom svijetu moderno što tko voli a to je super....... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Pravi li itko od vas i neke egzotičnije recepte: klice, umak od soje, riža...? Što je moderno sad u kulinarskom svijetu?
|
Hm, vjerujem da je pojam "egzoticnog" svakoj osobi drugaciji.
Issue sa mnom je da ne volim ogroman broj namirnica, stoga mi je i skup raspolozivih jela ogranicen. Doduse, to nadoknadjujem rekombiniranjem, sto bi netko mogao nazvati "egzoticnim".
U ovim ljetnim danima mi lubenica sluzi kao salata. Dakle, uz vecinu slanih jela lubenicu (ociscenu, nasjecnanu na kockice i ohladjenu) jedem kao (jedinu) salatu.
Primjer takvog jela - komadi tune iz konzerve + lubenica. Jednostavno, lagano, nakon jela se ne osjecam prezderano, nego sito. ;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Evo jos jedno jelo koje sam jeo nekidan:
Surimi stapici (losos, ali mogu i obicni), peku se na malo margarina. Nakon njih na tavu se baci pola konzerve ili konzerva (opranog) kukuruza. Dodati (jako) malo margarina i soli, mijesati dok se margarin ne otopi i dok ga kukuruz ne upije. Paziti da se ne przi predugo, jerbo ce kukuruz postati previse tvrd i zilav.
Nakon sto se surimi ohladi - razlistati ga i nasjeckati na sitne komadice i pomijesati s kukuruzom.
Dodati prstohvat ljubavi i zacin po zelji (papar ili kombinacija bosiljak u prahu + ljuta paprika) ili uzivati u prirodnom okusu...;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Primjer takvog jela - komadi tune iz konzerve + lubenica. Jednostavno, lagano, nakon jela se ne osjecam prezderano, nego sito. ;-)
|
Ne bude ti malo loše?
Riba iz konzerve je vrlo teško probavljiva hrana, plus lubenica....... imaš ti dobar želudac.
meni je ukusnija "salata" od dinje. narežeš fino na kockice, ohladiš i divota. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
|
|