#4: Re: Snovi Autor: DonQuijote,
Postano: 23.07.2006. 13:01
Volim sanjati. I sanjam svašta. Vjerujem da su snovi podsvjesno suočavanje sa stvarima koje nas muče i na javi, kojih nekad jesmo svjesni, a nekad i nismo. Što smo otvoreniji prema snovima kao prema alatu za rješavanje poteškoća ili izazova s kojima smo suočeni, to imamo više šanse izaći iz tih situacija čiste glave, jer su snovi i svojevrsni ventil. Vjerujem da mozak ima ograničen kapacitet za procesuiranje stvari, pa tako dok procesuira tih x stvari, a ne dolazi do rješavanja tih situacija, ne može prijeći na procesuiranje daljnjih stvari, a koje nam se svakodnevno nakupljaju. Dakle, dok ne rješimo jednu stvar koja nas, svjesno ili podsvjesno, muči, mentalno ne napredujemo, ostajemo cijelo vrijeme na istoj razini, a broj stvari "na čekanju" se povečava iz dana u dan. Dok ne puknemo!
Ne znam jeste li čuli za pojam lucid dreams iliti svjesni snovi. To je situacija kada sanjamo, ali smo svjesni da je to san i možemo odlučivati o svojim postupcima u tom snu. Spominjem to zato što sam takvih snova imao jako puno u svojim ranim 20-im. Više ih, na žalost, nemam. Ili barem ne tako često. To je bila sjajna stvar za pumpanje adrenalinom (o kojem sam bio dosta ovisan, pa sam pribjegavao raznim situacijama na granici incidenta, samo da povećam adrenalin, npr. brza vožnja, bungee jumping i sl.). Recimo, sanjate da ste na vrhu neke visoke zgrade. Nemate padobran, ni ništa slično, dolje nema nikakve tende, zračnog jastuka... I, kako ste svjesni da sanjate, odlučite skočiti, samo da vidite kako je to. Skočite... padate... Adrenalin vas šprica kao da ste stvarno skočili! Možete se i suočavati s raznoraznim "demonima" i demonima koji vas progone. I dalje vas je strah, mada znate da sanjate, ali taj strah pumpa adrenalin. I feeling je odličan!
|