Autor |
Poruka |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
fairy je napisao/la: ›
e to ,,,bravo bravo done kihote,,,to upravo pokušavam objasnit ljudima zašto ne volim voćne čajeve, kud ih pijem nezaslađene imaju predivan zamaman miris i užasno prazan okus koji im uopće ne pristaje...
A što se tiče Agristara, navratit ću i malo pronjuškat....faja...
|
baš to me i je ugodno iznenadilo kod njihovih čajeva, imaju punoću okusa! |
|
|
|
|
|
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
čim malo zahladi bacam se na čajeve.. Kave ionako ne pijem puno pa i po ljeti pijem čajeve.. dok sam kod mame živila onda je ona to kuhala preko ljeta, stavljala limuna, hladila i bio bi pravi domaći ledeni čaj.. kako sam se odselila pijem ledeni čaj ali kupovni..
ali od ovih pravih "zimskih" čajeva volim kamilicu s medom, mentu sa šećerom, rooibos, šipak i one Tekanee i Milford čajeve koji nose nazive Magic moments, Wintertime i sl... voćne ne volim.. to mi samo miriši a okusa je kao obojana voda.. bez veze.. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Kuća zelenog čaja
Evo jedna simpatična stranica/web shop
Nakon što sam ju pregledala, dođe mi da pokupujem pola stvari tu, baš ima primamljivih čajeva.. |
|
_________________ "Svaki ljudski problem ima rješenje!
Precizno, uvjerljivo i pogrešno."
Dr.House
|
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
Anita_os je napisao/la: ›
Kuća zelenog čaja
Nakon što sam ju pregledala, dođe mi da pokupujem pola stvari tu, baš ima primamljivih čajeva..
|
ovo je ko stvoreno za mene... kontam da bih se raspametila da dođem tamo! |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
Anita_os
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Pričaj mi...ja sam već angažirala brata da mi dofura iz VŽ koji.. |
|
_________________ "Svaki ljudski problem ima rješenje!
Precizno, uvjerljivo i pogrešno."
Dr.House
|
|
|
|
Kiki_08
Ukupno postova: 102 Lokacija: i tu i tamo Spol: Žensko
|
Iako ih ne pijem više tako često,volim čajeve,a najdraži mi je crni čaj,obavezno u rinfuzi,bez šećera i s malo mlijeka-kao englezi
Sve više mi se sviđa kamilica zbog blagog okusa i uglavnom više preferiram biljne čajeve u odnosu na voćne(previše su umjetni) s malo meda,po mogućnosti med od repice ili suncokreta! |
|
|
|
|
|
Loona
|
Kiki_08 je napisao/la: ›
s malo meda,po mogućnosti med od repice ili suncokreta!
|
takav med nisam nikada probala.. gdje kupiš?
meni osobno je najdraži planinski med, ali takav kod nas nema.. vidjela, pila i probala sam ga zadnji put zimus na Jahorini.. da li netko možda zna gdje ga kod nas ima? |
|
|
|
|
Loona
|
Anita_os je napisao/la: ›
Kuća zelenog čaja
Nakon što sam ju pregledala, dođe mi da pokupujem pola stvari tu, baš ima primamljivih čajeva..
|
Ja upravo naručila rooibos čaj African Star, 50 g, plaćanje pri pouzeću.. baš me zanima kakav je. Čim ga dobijem i probam, javim vam.. |
|
|
|
|
Kiki_08
|
Loona je napisao/la: ›
|
|
Naći ćeš ih kod medara tj. osoba koja ima pčele i sama vrca med i prodje.Mislim da ih ima na tržnici,ali traži one koji imaju svoje ime na etiketama i koji prodaju još neke medarske proizvode-propolis,medovu rakiju,svijeće!
Možeš se kod njih raspitati koji medar ima takav med jer se pčele sele nekoliko puta godišnje na različitu ispašu.Tako dobijaš lipov med,bagremov,kestenov,suncokretov,repičin-svi su različite boje i okusa!Često med može biti kombinacija dvaju ispaša pa je to onda cvjetni ili livadni med! |
|
|
|
|
|
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol: Nebitno
|
Kiki_08 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
|
Naći ćeš ih kod medara tj. osoba koja ima pčele i sama vrca med i prodje.Mislim da ih ima na tržnici,ali traži one koji imaju svoje ime na etiketama i koji prodaju još neke medarske proizvode-propolis,medovu rakiju,svijeće!
Možeš se kod njih raspitati koji medar ima takav med jer se pčele sele nekoliko puta godišnje na različitu ispašu.Tako dobijaš lipov med,bagremov,kestenov,suncokretov,repičin-svi su različite boje i okusa!Često med može biti kombinacija dvaju ispaša pa je to onda cvjetni ili livadni med!
|
Hmmm.moram prizanti d azvuči jako primamljivo,ali osobno vam ne bih preporučila takav med,,ne zbog sunockreta ili repice kao kulture, nego zato što su te kulture tretirane s pesticidima i herbicidima, insketicidima, minerlanim gnojivima s reziduama,,,,općenito, med treba birati od medara koji žive na selu i od pčelica koje rade po livadama i šumama jer je zagađenje najmanje i daleko su od prometnica,..... |
|
|
|
|
|
Kiki_08
|
Iskreno nema ti neke posebne razlike da li medar živi na selu ili u gradu jer on ne može držati košnise s pčelama blizu naselja i uglavnom svi oni voze košnice nekoliko puta na godinu s mjesta na mjesto,isto tako izbjegavaju se prometnije ceste jer pčele ne daju onda toliko meda. |
|
|
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
Iskreno nema ti neke posebne razlike da li medar živi na selu ili u gradu jer on ne može držati košnise s pčelama blizu naselja i uglavnom svi oni voze košnice nekoliko puta na godinu s mjesta na mjesto,isto tako izbjegavaju se prometnije ceste jer pčele ne daju onda toliko meda.
|
a baš me uvijek zanimalo kako to s tim medom ide, kako one to itd.. trebali bi neki agronomski topic otvoriti, pa da nam (mi) netko objasni
Ja upravo naručila rooibos čaj African Star, 50 g, plaćanje pri pouzeću.. baš me zanima kakav je. Čim ga dobijem i probam, javim vam..
|
da, javi svakako! ja imam onaj original(iz vrećice i bez ikakvih aroma-vanilija i to), ali me baš zanima kakav je ovaj.. ma sigurno je |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
fairy
|
Kiki_08 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Iskreno nema ti neke posebne razlike da li medar živi na selu ili u gradu jer on ne može držati košnise s pčelama blizu naselja i uglavnom svi oni voze košnice nekoliko puta na godinu s mjesta na mjesto,isto tako izbjegavaju se prometnije ceste jer pčele ne daju onda toliko meda.
|
Kontam da se nisam dobro izrazila jer nisi shvatila,,naravno da pčelari nemogu živjeti u gradu tj. pčele,,,,problem je što su te kulture koje su spomenute oplođene po sustavu zoohorije što znači putem životinja tj. pčelica slatkih i onda ti one pokupe kemilkalije sa tretiranih biljaka i tada med bude lošije kvalitete od onog kojeg pčelice prave recimo u šumici ili na livadama.... |
|
|
|
|
|
Kiki_08
|
Djelomično se slažem s tobom,ali isto tako se vodi računa u koje vrijeme se pčele sele na određenu ispašu baš iz tog razloga da bude što manji utjecaj kemikalija.
U danjašnje vrijeme rijetko da ćeš negdje naći hranu bez kemikalija jer je tlo već toliko zatrovano! |
|
|
|
|
|
fairy
|
Da znam, žalosno.....ipak, pčele se sele na određenu lokaciju zbog fenofaze cvatnje i polinacije, a ne zbog tretiranja, a samo tretiranje se uvijek izvodi prije cvatnje...meni žao malenih pčelica...dobiju proljev zamisli,,,, |
|
_________________ Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end |
|
|
|
|
|