Autor |
Poruka |
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol:  Nebitno
|
Sve to stoji, ali po tome je jeftinije dignuti kredit. |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
 |
toni
Ukupno postova: 2180 Spol:  Muško
|
A sad.. ja to ne znam. Ni ovu financijsku konstrukciju, a ni koliko bi kostala, a i trajala realizacija takvog projekta (ne znam jel i projekt vlasnistvo tog 'štadijuma'?) nekim drugim putem... zaboravlja se jedna bitna komponenta, a to je vrijeme.
kontam da, taj konzorcij garantira zavrsetak radova u tom potrebitom roku..
btw. kad je to svecko il koje vec prvenstvo ? |
|
|
|
|
 |
diva
Ukupno postova: 623 Spol:  Nebitno
|
Šta će Đapiću u opće koalicija, pa samo mu zauzimaju prostor i oduzimaju zrak. Čovjek je samostalan, tako je i izabran???. Nadam se da će nakon ovog povišenja spomenika A. Starčevića moći vidjeti svoga Oca sa prozora ili će možda napraviti i neki vidikovac da si požele dobro jutro. |
|
|
|
|
 |
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol:  Muško
|
Šta će Đapiću u opće koalicija, pa samo mu zauzimaju prostor i oduzimaju zrak. Čovjek je samostalan, tako je i izabran???. Nadam se da će nakon ovog povišenja spomenika A. Starčevića moći vidjeti svoga Oca sa prozora ili će možda napraviti i neki vidikovac da si požele dobro jutro.
|
Ne znam dal ovaj gornji tekst ide uz [irony] ili uz [/irony].
U slučaju da je bilo bez ironije - MAĐ je na vlast došao političkim kupovanjem i zajedničkim pritiskom HSPa i HDSBBBHNa na neovisne zastupnike u gradskom poglavarstvu, koje je onda 'izabralo' MAĐa za gradonačelnika. Srećom pa u HR ne postoji izravno biranje gradonačelnika što MAĐ sa osvojenih 5000 glasova u Osijeku nikad ne bi uspio ostvariti. (ova zadnja rečenica je bila uz [irony]) |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
 |
Venstres Ukupno postova: 36 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
HDSSB je u panici jer su skontali da je Đapić tijekom svog mandata kao gradonačelnik podigao rejting sebi i stranci. I to dosta. A u svemu tome se je HDSSB izgubio, iako je HDSSB dobio dosta više, glasova na samim izborima.
I sada moraju se izvući. A kako će to napraviti? Tako da zeznu Đapića. Njima su HSP direktna politička konkurencija koje se moraju riješiti.
A situacija u vijeću je ovakva :
HDSSB - 10 (to su svi nezavisni vijećnici)
HSP - 4
HSLS - 4
HDZ - 2
SDP - 2
HSS - 1
HNS - 1
HSU - 1
Dakle HDSSB istu koaliciju može napraviti s ljigavim Kramarićem, a ovaj će to bez sekunde razmišljanja prihvatiti.
Novi izbori bi štetili HDSSBu. I to znatno. Dobili bi PUNO manje glasova, HSP dosta više, a i ove stranke kao HNS i SDP bi vjerojatno porasle, dok bi HSLS na kraju nestao (da bar).
Ja bi bio najsretniji kada bi se frikovi kao Glavaš, Đapić i Kramarić pokupili i otišli odavde. Mi trebamo sposobnog i ne korumpiranog vođu, a to nitko od ove trojice i njihovih stranaka sigurno nije.
Novi izbori ili nova tehnička vlast u Osijeku (HDSSB-HSLS) neće ništa posebno promijeniti. Ljudi trebaju razmišljati glavom kada glasuju.
Sada samo čujem "Joj ovaj Đapić je odličan, sada se svugdje gradi, glasovao/la bih opet za njega"
Što se gradi? Projekti privatnika! Nikakve kapitalne investicije. Moš' mislit napravio je tramvajsku prugu. Zadar, Split, Zagreb, Rijeka... ti gradovi se razvijaju - MI NE! Mi imamo nezaposlenost 25% i sada pravimo projekt vrijedan 900 miliuna! Zašto? Da li nam je to stvarno prioritet. Ako i je zašto moramo potpisati najštetniji moguću ugovor?
Zato što Đapić nema pojma šta radi. |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
@Venstres - kikači za post i buđenje iz hibernacije! Welcome back!  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
Burence
Ukupno postova: 143 Spol:  Muško
|
HDSSB je u panici jer su skontali da je Đapić tijekom svog mandata kao gradonačelnik podigao rejting sebi i stranci. I to dosta. A u svemu tome se je HDSSB izgubio, iako je HDSSB dobio dosta više, glasova na samim izborima.
|
mislim da je đapiću više pao rejting nego što se povećao, još od dizanja starčevićevog spomenika. sad još ova dvorana u kojoj jako malo ljudi vidi nešto dobro, što je i realno za očekivati.. nakon toga, sranje sa kohortom i nk osijekom! možda se to nekima čini zanemarivom situacijom ali kohorta je jako velika skupina i ogroman je tu broj ljudi koji prate cijelu tu situaciju! ljudi na izborima glasuju prema općem dojmu jer 90% ljudi ne zna program stranke za koji glasuju pa idu po dojmu..a đapić se u zadnje vrijeme pokazao privrženiji zagrebu i dinamu nego osijeku! stoga, jedva čekam nove izbore!
al da se gradi, gradi se, to se ne može poreči. pola cesta u gradu je zatvoreno zbog rekonstrukcije ali čisto sumnjam da to netko pripisuje đapiću.. |
|
|
|
|
 |
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol:  Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 06.08.2010. 21:55; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
A sad.. ja to ne znam. Ni ovu financijsku konstrukciju, a ni koliko bi kostala, a i trajala realizacija takvog projekta (ne znam jel i projekt vlasnistvo tog 'štadijuma'?) nekim drugim putem... zaboravlja se jedna bitna komponenta, a to je vrijeme.
kontam da, taj konzorcij garantira zavrsetak radova u tom potrebitom roku..
btw. kad je to svecko il koje vec prvenstvo ?
|
Sama izgradnja dvorane bi koštala 200 milijuna kuna,a najam u slijedećih 25 godina 600 milijuna kuna. Zar nije logičnije dići kredit npr. 300 milijuna kuna(zajedno sa kamatama) ? Koliko sam uspio shvatiti to je ono zbog čega se HDSSB usprotivio. Uzmite ze primjer da tip dvorane koje Županija Os-bar radi po selima košta 7milijuna kuna. Koliko bi se takvih dvorana moglo sagraditi s tom razlikom od 500 mlijuna!?
Načuo sam izjave HSP-ovaca da bi se projekt mogao smanjiti za nekih 50-60 milijuna,ali nemaju vremena. To je bahato i bezobrano! Pa nije 50-60 milijuna 10kuna. Ako je istina, onda je nevjerojatno. Također je čudno da je taj ugovor o JPP tajan...Previše čudnih stvari.
Da dvorani,ali ne 2 gradska proračuna za nju. U ovom slučaju podrška HDSSB-u. |
|
|
|
|
 |
diva
Ukupno postova: 623 Spol:  Nebitno
|
evo ti pojednostavljeno: ne mogu dočekati dan kada neću čuti riječ o Đapiću u kontekstu moga grada, a i šire. |
|
|
|
|
 |
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol:  Muško
|
@Ventress,
respect za fini i argumentirani post, bit će i kikikrikikija  upravo ono šta se događa si fino opisao/la. Power struggle. HDSBHGH se odlučio profilirati kao stranka i moraju konačno nešto i napraviti osim povlađivati MAĐu. A izgleda da su odlučili raskinuti. Možda čak i vratiti se HDZu, tko zna šta je Šišljagić pričao nedavno s gazdama...
@diva,
nažalost, mislim da će se još godinama pričati 'Ante Đapić, predsjednik HSPa i bivši gradonačelnik Osijeka' s naglaskom na 'gradonačelnik Osijeka'. A kakvo će nam nasljeđe ostaviti. Municipalne obveznice s rokom od 10 godina, milijardu kuna za dvoranu? Nicely done, Ante....
---
Stvari koje se dešavaju po gradu su isključivo komunalni projekti i projekti privatnika. Jeste, grad nam malo ljepše izgleda, ugodnije je za prošetati se, a uskoro i provezati se. No to nisu projekti koje je osobno gurao MAĐ, nisu ideje koje su ovdje došle s njime. Na neke od stvari se čeka već godinama (rasvjeta u parku kulture, recimo).
Ruku na srce, Osijek je dobio rekordni proračun jer je Sranader trebao podršku za osnivanje vlade. Neke od stvari su financirane iz tog novca. Da je MAĐ čovjek koji si zna postavit realne granice, iskoristio bi maksimalno te novce bez potrebe da zadužuje grad generacijama u budućnost.... |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
 |
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol:  Nebitno
|
|
To je pretpostavljam tvoje misljenje? Izbaci ti nama nezavisnu anketu... Ovako su to cista naklapanja... |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
 |
toni
Ukupno postova: 2180 Spol:  Muško
|
Ima jedna iz naroda...
"Ništa nije skupo, već mi malo zarađujemo"
 |
|