Autor |
Poruka |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
evo još jednog pitanja za mozganje:
zašto tabani i dlanovi po ljeti ne izgore?
ok, nemaju pigmenta... ali to bi trebalo značiti da nemaju ničega što ih štiti od uv zraka. ni albino ljudi nemaju pigmenta, pa mogu izgorjeti i te kako..
jedna od teorija je bila i zbog deblje kože.... ali svod stopala ima izrazito meku i tanku kožu.
mislim, kad na moru ležiš potrbuške, tabani su na sucu satima... zašto ostaju iste boje? zašto zašto? |
|
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
da li si pogledala u wikipediji....ili cemo to prepustiti našem strucnjaku u postavljanju linkova ..... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
|
ništa pametno tamo nisam našla... možda nisam dobro tražila po ključnim riječima.
anyway, uvijek mi je zanimljivije pročitati različita nagađanja... pogotovo ovdje |
|
|
|
|
|
legica_os
Ukupno postova: 4562 Spol: Žensko
|
i zašto neki stručnjaci kažu da kad ideš na sunčanje da obavezno namažeš osim leđa,ruku i lica bla bla i tabane jer bi mogli izgoriti??????nema logike... |
|
_________________ Sada sam shvatila da ti je bilo teško,dok sam te varala,lagala te sa smiješkom,šta mogu kada sam
takva, rođena sa greškom |
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
CatCloe je napisao/la: ›
evo još jednog pitanja za mozganje:
zašto tabani i dlanovi po ljeti ne izgore?
ok, nemaju pigmenta... ali to bi trebalo značiti da nemaju ničega što ih štiti od uv zraka. ni albino ljudi nemaju pigmenta, pa mogu izgorjeti i te kako..
|
Mozda i tabani izgore, samo mi to ne osjecamo zbog manjka odgovarajucih receptora u kozi + drugacija struktura koze.
Eto, wild guess... ;-)
P.S. Imas neki poseban razlog zasto ovo pitas, ili? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Mozda i tabani izgore, samo mi to ne osjecamo zbog manjka odgovarajucih receptora u kozi + drugacija struktura koze.
Eto, wild guess... ;-)
|
a ne znam, to mi nema logike... svako patološko stanje tkiva se uglavnom osjeti... barem mislim..
P.S. Imas neki poseban razlog zasto ovo pitas, ili?
|
ne baš... za prvi maj pored vatre sam razglabala sa sestrom o tome... no big deal |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
to kao kad smo se sestra i ja pitale kako možeš skontati po crncu da mu je neugodno pa pocrveni u licu... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
|
DanicaV je napisao/la: ›
to kao kad smo se sestra i ja pitale kako možeš skontati po crncu da mu je neugodno pa pocrveni u licu...
|
možda on još jače pocrni u licu |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
a ne znam, to mi nema logike... svako patološko stanje tkiva se uglavnom osjeti... barem mislim..
|
Hm, ne znam, kad bi bilo tako kako kazes, onda tumori ne bi bili nikakav problem jer bi se otkrivali onog trenutka kad nastanu.
Sto se tice tabana i dlanova, mislim da u kozi na njima ima manje receptora temperature (a vise receptora za dodir) nego u drugim dijelovima koze.
Mene u ovoj prici jedino brine guljenje i osjecaj "izgorenosti", odnosno njihov nedostatak kad su tabani i dlanovi u pitanju.
ne baš... za prvi maj pored vatre sam razglabala sa sestrom o tome... no big deal
|
Umjesto da ste kao prave pravovjerne Hrvatice i katolkinje pricale o tome koji frajer vozi koji auto i koju ribu guzi. Tctctc, ajde, brzo do koiska po Cosmo, geekuše...;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
|
|
Hm, ne znam, kad bi bilo tako kako kazes, onda tumori ne bi bili nikakav problem jer bi se otkrivali onog trenutka kad nastanu.
|
da, imaš pravo... hmmmmm zajebanije je nego što sam mislila
Umjesto da ste kao prave pravovjerne Hrvatice i katolkinje pricale o tome koji frajer vozi koji auto i koju ribu guzi. Tctctc, ajde, brzo do koiska po Cosmo, geekuše...;-).
|
šššššššš.... neugodno mi sada |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Sto se tice tabana i dlanova, mislim da u kozi na njima ima manje receptora temperature (a vise receptora za dodir) nego u drugim dijelovima koze.
Mene u ovoj prici jedino brine guljenje i osjecaj "izgorenosti", odnosno njihov nedostatak kad su tabani i dlanovi u pitanju.
|
jesi probao nekada bos hodati po vrelom betonu, ili bar kamenitoj plaži od ležaljke do mora?
ili dodirnuti još vrelu žarulju? |
|
|
|
|
|
DanicaV je napisao/la: ›
jesi probao nekada bos hodati po vrelom betonu, ili bar kamenitoj plaži od ležaljke do mora?
ili dodirnuti još vrelu žarulju?
|
zašto si tabanom dodirnula vrelu žarulju? |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
ma nisam tabanom nego rukom....
kad si dijete, svašta probaš.
sestrična je imala projektor, kao malo kućno kino. a da bi se slika s filma reflektirala na zidu, morao je biti izvor svjetlosti.
i onda kad dodirneš žarulju tek što ste projektor izgasi... budu gadni plikovi. uf, i boli, peče. |
|
|
|
|
|
znam, samo nisam mogla odoljeti pitanju
... i kad smo već kod tabana... to mi je tako smiješna riječ |
|
|
|