Autor |
Poruka |
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
Domovina je tamo gdje je bolje.. |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
recimo da se mogu složiti s Mungosovim razmišljanjem..... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
Stupanj identifikacije i popratno manifestiranje toga osjećaja ovisi od našeg poimanja domovine.
Postoje politička, administrativna i još različitih domovina.
Možda bi trebali raščlaniti pojam... Vidjeti što je postojbina, a što je domovina.
Interesantno mi je da je ljubav prema Osijeku na ovom forumu jednoglasna, bez obrzira na politički predznak, a odnos prema Hrvatskoj kao domovini puno labaviji.
Ta inverzija je tim čudnija ako uzmemo u obzir da se većina sranja pojedincu dogodi ne u njegovoj "domovini" nego u njegovom gradu.
Jednostavnije, sve što valja pripisujemo Osijeku, a što ne valja domovini.
Usporedba: za sve dobro odgovoran je bog, a za loše čovjek.
Koje god narodnosti da ste i kakvi god vaši politički stavovi bili - Osijek i ova "regija" mi je postojbina, a u "domovini" je ipak malo bolje.
Ovisno o težini trenutka, količini i prirodi vijesti, ljudi se manje ili više identificiraju kao nacionalno ili regionalno svjesni. I to je to. Mene je sad sram gradonačelnika koji vozi tramvaj, glup mi je trash trg, očajan mi je "Esseker centar" koji je obična loša postaja podzemne. Idu mi na kurac uvredljivi grafiti, kroničan manjak duha i humora.
U domovini biskupi ne posjećuju osumnjičene ratne zločine, a niti im skandiraju stadioni. |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Domovinom smatram svoju rodnu zemlju, ljude s kojima živim i sve lijepo što me okružuje!
U svemu tome postoji i ono nešto što nam se možda ne sviđa, ali uvijek moramo znati da i mi
sami smo nekada dio toga!
I bez obzira kakvi bili, sve vas volim!
Volim svoju domovinu! |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
8 je napisao/la: ›
/cut the crap/
Možda bi trebali raščlaniti pojam... Vidjeti što je postojbina, a što je domovina.
|
Kakva politička, administrativna i što li već domovina?! Pa samo je jedna domovina. Politika, administracija i sva sila izmišljotina nemaju veze s domovinom ili sa domoljubljem.
btw, @Danica - moja domovina - planet Zemlja. Pa se durite svi vi rvati, srbi, bosanci i ini.
Navečer, kad pogledam u nebo - znam da sam doma.
Usporedba: za sve dobro odgovoran je bog, a za loše čovjek.
|
Upravo si navukao na sebe bijes jedinog forumaša kojeg ignoriram...
Baš se pitam kakvu megagalaktičku glupost je izjavio u postu gore, hehehe. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
Kakva politička, administrativna i što li već domovina?! Pa samo je jedna domovina. Politika, administracija i sva sila izmišljotina nemaju veze s domovinom ili sa domoljubljem.
|
Hvala... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
@bazooka.... nekima i zemlja tijesna....
nekako mi se čini da je domovina u našim glavama, ma gdje bili, kakve god rase, nacije, narodnosti i sveg mogućeg bili.... |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
/cut the crap/
|
btw, @Danica - moja domovina - planet Zemlja. Pa se durite svi vi rvati, srbi, bosanci i ini.
Navečer, kad pogledam u nebo - znam da sam doma.
|
Bilo bi dobro kad bi snagom argumeneta naglasio kvalitetan zaključak.
I ne znam mislim li samo ja tako, ali banaliziranje na Srbe i Bošnjake uopće nema veze.
Slažem se, Zemlja je domovina Zemljanima. S tim da joj to jako, jako loše vraćamo.
Dakle, svakoj se "domovini" dogodi isti algoritam:
1. na svim strukturama, monopoliziraju ju čobani
2. šačica defanzivnih moediokriteta ostane
3. oni koji se teže mire s zagađenjem/nepravodom/zlom ode.
Osjećam se loše od ovog foruma, tema i kvalitete rasprava. Čast onima koji misle kvalitetno i konstrktivno, a ne samo "da, ne, možda, hvala, potpisujem". |
|
|
|
|
|
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol: Muško
|
Mene je sad sram gradonačelnika koji vozi tramvaj, glup mi je trash trg, očajan mi je "Esseker centar" koji je obična loša postaja podzemne. Idu mi na kurac uvredljivi grafiti, kroničan manjak duha i humora.
|
i sad kada si to konstatirao što ćeš sada? |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
|
LucijaX
Ukupno postova: 188 Spol: Žensko
|
euchrid je napisao/la ( Pogledaj post): ›
i sad kada si to konstatirao što ćeš sada?
|
Tko ima uši, neka čuje. |
|
|
|
|
|
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol: Muško
|
najlakše je kao svećenik držati prodike s propovjedaonice! |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
|
marielle
Ukupno postova: 6 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
ee pa ne znam kako vama ali meni je domovina jedna jedina kakva god bila i kakvi ju god lazovi od politicara cinili.Kao što je rođena majka samo jedna, tako je i nacionalna domovina samo jedna.Hrvatski narod ima jednu nacionalnu domovinu i dvije hrvatske države: Republiku Hrvatsku i državu Bosnu i Hercegovinu.Republika Hrvatska je nacionalno suverena hrvatska država, a u Bosni i Hercegovini hrvatski narod dijeli svoj nacionalni suverenitet sa još dva naroda. Domovina je ono cemu pripadate i sto nosite u srcu!Bar3em ja tako razmisljam,moja je domovina hrvatska,njezim se kad cujem nasu himnu ili kad slusam o nasoj hrabroj vojsci....eeto toliko |
|
|
|
|
|
GasssoLina
Ukupno postova: 88 Lokacija: 13 kamenčić od Sunca Spol: Žensko
|
istina..nije nam država bajna..ali ničija nije..
ali sad kad sam ovo čitala,sjetila sam se Španjolske..gdje smo bili sretni što smo Hrvati..možda zato što smo tamo turisti koji najvioše troše..ali opet..bilo je dovoljno reći Dobra večer i besplatan upad...a tek kad bismo sreli Hrvate iz ostalih krajeva..odmah na cugu u prvi birc..
e to su bili dani..
a bit će ih još.. |
|
_________________ Just smile and wave boys...Smile and wave... |
|
|
|
betty Ukupno postova: 838 Spol: Nebitno
|
tu je moj dom,
Moje sunce, moje nebo....ali domovina nisu politicari koji su trenutno na vlasti, domovina je meni dio mojeg identiteta , a politicari sigurno nisu. |
|
|
|
|
|
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol: Nebitno
|
Domovina- tamo gdje se uvijek poslije svega želim vratiti i odmoriti... |
|
_________________ Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything