Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

OKS: Izbor folk hita godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Svebor

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.02.2007. 19:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ok i dalje mi nisi odgovorio na pitanje.

puno toga se trpa pod umjetnost... to je ono što sam ja rekao.

Ukupno postova: 511
Post Postano: 02.02.2007. 20:50 
Naslov:  

pretpostavljam da misliš na imena?

1. naravno da ne mogu imenovati jer ne pratim glazbenu kritiku, a i da pratim ne bi pamtio imena jer ne stvaram mišljenje na osnovu autoriteta
2. naravno da postoji više mišljenja o tamburici, eagelsima cetinskom, jusiću, pistolsima, dediću i eminemu; u tome i je fora da ih treba pročitati što više različitih i onda doći do zaključka (indukcija)...
3. onaj tko pročita samo jedno mišljenje i odmah ga usvoji i pokazuje kao svoje vrijedan je sažaljevanja
Svebor je napisao/la:
puno toga se trpa pod umjetnost... to je ono što sam ja rekao.

4. naravno da se puno toga trpa pod umjetnost... ali za to nisu krivi umjetnici i kvaziumjetnici ni kritičari i kvazikritičari, već samo i isključivo publika; i to upravo zbog neznanja... puno je jednostavnije popljuvat neko djelo i nazvat ga preseravanjem, izmišljanjem, glupošću... nego reći da nešto ne razumiješ; ili još gore: hvaliti neko djelo zato što si čuo da ga netko drugi hvali; ili još gore: praviti se da razumiješ nešto i onda to na sva usta hvaliti samo da bi ispao pametan i da bi stvorio neku lažnu sliku o sebi (uvijek nova klasa bogataša (pa tako i ovi naši novi tajkuni) kupuju sve i svašta pod nazivom umjetnost... ne zato što im to stvara neko zadovoljstvo, već da bi ispali pametniji i obrazovaniji i priključili se brže tzv. 'elitnom' društvu); tu uskaču snalažljivi ljudi koji to shvaćaju i onda upravo takvima podvaljuju sve i svašta samo da bi zaradili (dobar marketing čini čuda, pa i u umjetnosti); i zarađuju... i zbog toga se svašta trpa pod umjetnost... ali , kao što sam rekao, za to nisu krivi umjetnici (ni pravi ni lažni) već samo oni koji tu umjetnost konzumiraju...

zabrazdih duboko u oftopik....

e, a kako to da je bobaš ove godine odustao od zrinjevca???? zar čeka da bude gotova dvorana za rukomet???

Svebor

Post Postano: 03.02.2007. 0:53 
Naslov:  

haha... a neka. ajde... ako mi nisi znao odgovoriti na pitanje barem si se potrudio Smile

što se borbaša tiče... čini se kako to ima neke veze politikom itd... veli momak da dogodine će potražiti neki veći smještaj, vjerojatno iza osijeka... a vjerujem da ima dosta zainteresiranih za ovaj hepening... mada se mnogi zgražaju nad svime time cajke ipak okreću pare i mišljenja sam da ako osijek ne iskoristi priliku.. zagreb hoće. netko drugi sigurno hoće.

+ toga... kako ne mogu sve one našminkane pevaljkice iz srbije ili bosne, koje su za vrijeme rata bile djeca od svojih 3 - 5 godina, u zrinjevcu nastupiti tresti guzama i sisama, a neki omatorjeli bajaga može?! isti onaj koji je pred oluju i bljesak pevao po kninu...

Ukupno postova: 474
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.02.2007. 12:25 
Naslov:  

euchrid je napisao/la:
Svebor je napisao/la:
tko si može uzeti za pravo suditi što je umjetnost a što ne?!

oni koji su se školovali za to...

a i oni koji barem imalo imaju znanja o estetici, teoriji glazbe, teoriji književnosti... sve u svemu svi oni koji su u školi nešto slušali, a ne samo sjedili na ušima

euchrid je napisao/la:
sigurno ne bi na osnovu toga sviđa im se ili ne sviđa neka glazba govorili o kvaliteti te glazbe (kao što to radi većina ovdje)...

ali to uopće nije bilo to što sam htio reći: mislio sam kako bi svi oni koji imaju barem osnovnoškolsko znanje iz glazbenog i književnosti trebali shvaćati da to, odnosno turbo folk, nije kvalitetan umjetnički proizvod... svi koji tvrde suprotno neka se vrate u oš i utvrde gradivo...

ali to ne znači da im se cajke ne sviđaju... može se tebi nešto sviđati, a i da znaš da nije kvalitetno

Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo

Svebor je napisao/la :

cajke = umjetnost?????????????????
Molitva

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
euchrid

Ukupno postova: 511
Post Postano: 03.02.2007. 14:20 
Naslov:  

Svebor je napisao/la:
haha... a neka. ajde... ako mi nisi znao odgovoriti na pitanje barem si se potrudio Smile

pročitaj ponovno... ja sam ti odgovorio onoliko koliko sam znao... a o onome o čemu ne znam dovoljno ne pričam... (kad bi se samo svi toga držali i puno manje mlatili praznu slamu!)

ali, dobro, dosta sada više o tome...

u subotu sam čuo zanimljivu i ispravnu opasku o narodnjacima i njihovoj popularnosti: sjetite se 90-ih godina i cvjetanja dance glazbe (sve one kasandre, veline, sene i što.ti.ja.znam tko još....); to je onda bio par godina hit i netragom je nastalo... e, isto tako kako su u devedesetima 'vladali' takvi pjesmuljci tako sada 'vladaju' cajke; ali i njima se piše ista sudbina - kratak rok trajanja i brza propast u carstvo zaborava... zato je najbolje jednostavno ih ignorirati

game

Ukupno postova: 474
Post Postano: 03.02.2007. 16:19 
Naslov:  

euchrid je napisao/la:
tako sada 'vladaju' cajke; ali i njima se piše ista sudbina - kratak rok trajanja i brza propast u carstvo zaborava... zato je najbolje jednostavno ih ignorirati

u nadi je spas Wink

Svebor

Post Postano: 03.02.2007. 17:11 
Naslov:  

euchrid je napisao/la :

u subotu sam čuo zanimljivu i ispravnu opasku o narodnjacima i njihovoj popularnosti: sjetite se 90-ih godina i cvjetanja dance glazbe (sve one kasandre, veline, sene i što.ti.ja.znam tko još....); to je onda bio par godina hit i netragom je nastalo... e, isto tako kako su u devedesetima 'vladali' takvi pjesmuljci tako sada 'vladaju' cajke; ali i njima se piše ista sudbina - kratak rok trajanja i brza propast u carstvo zaborava... zato je najbolje jednostavno ih ignorirati

ignorira ih se već 15 godina po medijima i kako god okreneš... a što je s njima?! cajke cvjetaju neumitno.
kamo bi svrstao bijelo dugme? a severinu ? bregin utjecaj je to neumitan, a kada smo već kod njega... što je s njime?
a jesi li ikada poslušao thomposnovu liriku?
cajke su se slušale i prije devedesetih.

postaljvam opet pitanje: tko je kompetentan za procjeniti što je umjetnost a što ne?
Hrvatsko društvo skladatelja si uzima za to pravo... ali ono Rolling Eyes
imenom i prezimenom. moja pitanja su posve konkretna.

legica_os

Ukupno postova: 4562
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.02.2007. 17:16 
Naslov:  

Šta imaš protiv Thompsona i njegove lirike?? Evil or Very Mad

Svebor

Post Postano: 03.02.2007. 17:17 
Naslov:  

game je napisao/la :

Svebor je napisao/la :

cajke = umjetnost?????????????????

na pitanje odgovoraš pitanjem?! Very Happy
nemaš odgovora? pa ni ja. ne osjećam se kompetentnim za davanje procjena niti se želim zgražati nad nečijim ukusom jer je to prilično malograđanski. osobno, ja bih radije opet koncert hladnog piva ali kada im je miholjac draži od osijeka... Crying or Very sad

Svebor

Post Postano: 03.02.2007. 17:21 
Naslov: Fight 

legica_os je napisao/la :

zašto misliš da imam?! Twisted Evil

ali opet... pojedini songovi... evo ti primjer: song imenom iza devet sela.
a znaš kako ide melodija i da thompson stoji kao autor glazve?! Rolling Eyes

e i da... jel' znaš možda tko ja autor songa "jasenovac i gradiška stara"?
i zašto uopće pjevati takve bratoubilačke?!

postavljam puno pitanja. odgovora je jako malo.

legica_os

Ukupno postova: 4562
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 03.02.2007. 17:36 
Naslov:  

Ja slušam Thompsona već dugi niz godina...i znam kakve su mu pjesme i šta se u njima spominje i nemam ništa protiv što on veliča i pavelića i crnu legiju i ovo i ono..istina,u nekim pjesmama je zaista pretjerao...
Znam kako ide iza devet sela i znam da to nije njegova već hmmm,nisam sigurna,nemoj se smijati ak sam se zajebala..jel ABBA u pitanju??
A pojma nemam tko je autor jasenovac i gradiška stara,znam da je pjeva sa Tomičićem...

Svebor

Post Postano: 03.02.2007. 17:54 
Naslov:  

kažem.. svakome nešto paše... Wink

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 03.02.2007. 21:54 
Naslov:  

legica_os je napisao/la:
Znam kako ide iza devet sela i znam da to nije njegova već hmmm,nisam sigurna,nemoj se smijati ak sam se zajebala..jel ABBA u pitanju??

Je, ABBA - Super Trooper
Očiti plagijat i pravljenje publike još većim idiotima nego što je on - to je Thompson.

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Evil Poodingh

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 03.02.2007. 23:53 
Naslov:  

legica_os je napisao/la :

ništa efikasno, nažalost...

game