Juraj Jurlina se vratio s novim singlom “Moglo je i drugačije” i najavio nadolazeći EP.
“Pjesma „Moglo je i drugačije“ nastala je prije čak 13 godina, dok sam još studirao u Zagrebu”, kaže nam Juraj.
Pjesma je nastala u suradnji s dugogodišnjim prijateljem i glazbenikom Ljudevitom Ivićem, koji sada potpisuje i produkciju pjesme.
Dva prijatelja i ljubav prema glazbi
“Ljudevit i ja obojica smo glazbeno odrastali u Valpovu, što ovoj suradnji daje još jednu posebnu osobnu notu. Pjesma govori o onim situacijama kada stvari jednostavno ne ispadnu kako smo željeli – i o prihvaćanju toga. Moglo je i drugačije – al' nije. Ima nešto umirujuće u tom osjećaju, u toj spoznaji da nije sve uvijek u našim rukama i da je nekad dovoljno samo pustiti stvari da budu kako jesu. Stvar je akustična i ogoljena, s prvim pojavljivanjem usne harmonike u mojim pjesmama, i donosi zvuk koji priziva duh majstora ove branše poput Dylana i Springsteena”, ističe Juraj.
Jurlina je novoj pjesmi dao vokal, Ivić je zasvirao akustičnu gitaru, usnu harmoniku, perkusije, klavijature, bas gitaru, i bio back vokal.
“Osim toga, moja draga supruga Josipa zaslužna je za, po mom skromnom mišljenju, baš poseban one-shot videospot. Osmislila ga je tako da u stvarnom vremenu crta motive iz pjesme, što stvarno nije lako, a daje pjesmi dodatni vizualni identitet i potpuno novu dimenziju.
Presretan sam što pjesma napokon izlazi jer mi je to prvi single od 2015. godine, a ujedno najavljuje novi EP koji bi trebao izaći krajem godine. Ovo je početak jedne nove priče i možete očekivati još svašta, a posebno svirke s novom postavom benda koji je bolji no ikad”, zaključuje Juraj.