Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Župa Preslavnog Imena Marijina: Duhovni koncert "Moj me Otac daruje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70334
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.06.2025. 9:54 
Naslov:  Župa Preslavnog Imena Marijina: Duhovni koncert "Moj me Otac daruje"
08.06.2025. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbor Preslavnoga Imena Marijina Osijek (Zbor PIM) priređuje duhovno – meditativni koncert u nedjelju 8. lipnja 2025. u 19:30 sati u donjogradskoj župnoj crkvi. Na koncertu pod nazivom 'Moj me Otac daruje' pimovci će izvesti skladbe hrvatske i svjetske duhovne glazbe, negro spirituale te izabrane afričke meditativne skladbame.

Pod vodstvom zborovođe Jure Smajića, a uz korepetitora Mateja Šibalića publici će se uz Zbor PIM ponovno pridružiti Marijan Gašparović na bas gitari i Luka Kolak na bubnjevima.

- Tematika zahvalnosti na primljenim milostima te skladbe koje opjevavaju nebrojene darove koje svakodnevno primamo, upravo su točka na 'i' uskrsnoga vremena odnosno blagdana Duhova koje slavimo u nedjelju.
Koncertu će prethoditi pjevana večernja Sveta misa.

Zbor Preslavnoga Imena Marijina Osijek okuplja vjernike, srednjoškolce, studente, radničku mladež i ostale zaljubljenike u duhovnu glazbu. Od samoga osnivanja 1996., osim animiranja nedjeljne večernje svete mise, Zbor glazbeno obilježava i sve blagdane, za koje redovito i aktivno priprema liturgijsko pjevanje.

Uz njegovanje četveroglasnoga klasičnog sloga PIM-ovci posežu za skladbama gospela, negro-sprituala i djelima suvremenih skladateljima koji duhovnom glazbom koketiraju sa svim današnjim glazbenim pravcima. Uz tradicionalne božićne i koncerte klasičnoga repertoara te humanitarne nastupe PIM-ovci su zakoračili i u duhovnu glazbenu formu sjajnih prigodnih koncerata. Posebno se ističu nizom koncertnih izvedaba Faureovog Requiema u suradnji s Operom Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, hrvatskom praizvedbom Septem Ultima Verba M. J. Trotte (2017.) u suradnji s Akademskim pjevačkim zborom Umjetničke akademije u Osijeku te ostvarenom glazbenom suradnjom s prijateljskim zborovima (HPD „Lipa“ Osijek, VA „Brevis“ Osijek, CPD „MIR“̋ Belišće, HPD „Davor“ Slavonski Brod, Zbor „Izvor“ Zagreb i dr.), a nerijetko nastupaju na važnijim gradskim manifestacijama (Osječko ljeto kulture, Osječko ljeto mladih, Advent u Tvrđi i dr.)

Zbor Preslavnoga Imena Marijina uz stalnog korepetitora Mateja Šibalića te asistenta zbora Tomislava Rota, umjetnički vodi Jure Smajić.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: