Mjesec čokolade, manifestacija koju
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek organizira tijekom travnja 2025. godine s ciljem promicanja
znanosti, inovacija i kreativnosti u području prehrambene tehnologije, nutricionizma i prirodne kozmetike – sve kroz temu čokolade.
Mjesec čokolade započinju predavanjima u
petak, 4. travnja 2025. u 11.00 sati u Vijećnici PTFOS-a (Franje Kuhača 18, Osijek), na kojima će gostovati dvoje bivših studenata:
-
Angelina Paić, dipl. ing., univ. spec. nutr. (nutricionistica Angelina)
Predavanje: „Znanost o čokoladi: nutritivni luksuz ili slatki mit?”
-
Zvonimir Bošnjaković, mag. ing. (EMPWR Nutrition Group)
Predavanje: „Proteinski barovi (pločice)”
Utorak, 8. i srijeda, 9. travnja 2025.
Radionica: „
Temperiranje čokolade – napravi svog čokoladnog zečića”
Mjesto održavanja: Laboratorij Zavoda za prehrambene tehnologije
Voditeljica: prof. dr. sc. Đurđica Ačkar
Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti osnove rada s čokoladom i vlastitim rukama izraditi personaliziranog čokoladnog zečića – idealno pred Uskrs.
Četvrtak, 24. travnja 2025.
Radionica: „
Slast za kožu: Prirodna kozmetika sa čokoladnim zanosom”
Mjesto održavanja: Laboratorij br. 12
Voditeljica: prof. dr. sc. Stela Jokić
Sudionici će imati priliku izraditi vlastite kozmetičke proizvode s mirisnim i hranjivim čokoladnim komponentama. Broj sudionika ograničen je na 10 osoba.
