U sklopu projekta "
Digitalne vještine i zlatna dob", namijenjenog informatičkom osnaživanju u
mirovljenika grada Osijeka, 31. siječnja održana je četvrta radionica na temu
Facebooka. Radionicu je vodila
Željka Kolarić iz tvrtke
Lookout komunikacije, koja kroz interaktivni pristup polaznicima pomaže u savladavanju digitalnih izazova.
Sudionici su u prostorijama
Dnevnog boravka udruge Aktivni umirovljenici Osijek imali priliku postavljati pitanja o izazovima s kojima se susreću na ovoj popularnoj društvenoj mreži, a posebna pažnja posvećena je praktičnim vježbama poput izrade Facebook objava i priča. Radionica je zabilježila
velik odaziv, a posebno je zanimljivo da je, uz stalne sudionike, sudjelovao i značajan broj novih polaznika koji su čuli pozitivne komentare o projektu.
Jedna od polaznica, gospođa
Mirjana, podijelila je svoje dojmove: "
Vrlo je lijepo što je na ovoj četvrtoj radionici velik broj novih ljudi. Dakle, ljudi čitaju objave o edukaciji i dolaze jer ih to zaista zanima. Puno smo toga naučili na dosadašnjim radionicama. Meni se osobno najviše sviđa individualni pristup voditeljice, jer ipak smo mi u godinama i ako se nešto brzo kaže ‘stisni ovo, stisni ono,’ mi se pogubimo, a ovdje to nije tako. Mislim da je prava stvar kad nam voditeljica Željka pokaže sve na našim mobitelima, pa si malo još i zapišemo!“.
Edukacije projekta „
Digitalne vještine i zlatna dob“ omogućuju osječkim umirovljenicima stjecanje praktičnih znanja, razbijanje straha od tehnologije i aktivno sudjelovanje u digitalnim društvenim tokovima. Sljedeća radionica u sklopu projekta održat će se ponovno u veljači, s novim zanimljivim temama i korisnim savjetima za polaznike.
Tekst i foto: Lookout komunikacije