Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U 118. kazališnoj sezoni HNK u Osijeku ima čak 30% više pretplatnika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67591
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.10.2024. 9:30 
Naslov:  U 118. kazališnoj sezoni HNK u Osijeku ima čak 30% više pretplatnika
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uspjesi se ne događaju slučajno ni preko noći pa je čak 30% novih pretplatnika HNK-a u Osijeku rezultat pomnoga promišljanja, planiranja i predanoga rada. Ova je činjenica vrlo poticajna i motivirajuća i za upravu i sve djelatnike kazališta, zahvaljujući kojoj još sigurnijim koracima kroče u novu, 118. kazališnu sezonu.

- Zahvalnost u prvom redu ide našim vjernim gledateljima, jer svaki njihov posjet, svaki pljesak i osmijeh ili suza, daju smisao onomu što i kako i zbog čega radimo. Njihova podrška je ono što nas pokreće da svaki puta dajemo najbolje od sebe i podijelimo s njima ljepotu kazališne umjetnosti, radost stvaranja. Zvuči kao klišej, no kazalište doista jest mjesto na kojem se isprepliću emocije, ideje i zajedništvo – ističu iz HNK-a, zadovoljni što su uspjeli zadržati prošlogodišnje cijene pretplatničkih paketa, i to zahvaljujući financijskoj potpori Grada Osijeka.

Već je prošla sezona dala nagovijestiti da je osječko kazalište ima dobar kurs plovidbe – osim već očekivanih redova za balet Orašar u studenom i prosincu, i komedija Dušana Kovačevića Maratonci trče počasni krug u režiji Olje Đorđević jednako je odjeknula kod publike. Prije premijere, na neviđeno, rasprodano je 17 izvedbi. Redovi su bili pred blagajnom HNK-a, a i online prodaja polučila je sjajne rezultate.

Gostovanja po zemlji i inozemstvu stalno se nižu, a pred ansamblom je već 32. izvedba 16. listopada u matičnoj kući, nakon čega gostuju u Brčkom na Internacionalnim teatarskim susretima.

Nema razloga ne očekivati sličan scenarij i za sezonu koja je tek započela i to premijerom Puccinijeveih dviju opera u jednom činu - Plašt i Sestra Angelica (u režiji Lee Anastazije Fleger i pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića, u petak, 11. listopada), nakon kojih slijedi kultna drama Fabijana Šovagovića Sokol ga nije volio, čija vrijednost leži i u društvenom i povijesnom, ne samo književnom i kazališnom kontekstu, kao i u problematiziranju pitanja osobnoga i kolektivnoga morala. Ugledat će svjetlo u petak, 8. studenoga, kao još jedan koprodukcijski projekt s GDK-om Gavella. Redatelj je Filip Šovagović, dramaturginja Anja Šovagović Despot, a oboje su i u glumačkoj podjeli.

Ostatak sezone, podsjetimo, donosi još atraktivnih premijernih naslova, kako u glazbenom, tako i u dramskom repertoaru, a očekuje nas i balet Jela Bele pl. Adamovića Čepinskog, koji će biti izveden punih 126 godina nakon praizvedbe i to zahvaljujući financijskoj potpori Općine Čepin. Za produkciju i umjetničku izvedbu bit će zaslužan HNK u Osijeku.

Uz sve to, kao i ostale najavljene premijerne naslove, bilo je to očito dovoljno jamstvo Osječanima da HNK-u ukažu povjerenje i podrže dugoročni opstanak, razvitak i uspjeh kazališta.


Tekst: Narcisa Vekić/HNK
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: