Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvaranje izložbe i panel rasprava "Škola za demokraciju"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67414
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2024. 9:55 
Naslov:  Otvaranje izložbe i panel rasprava "Škola za demokraciju"
03.10.2024. 13:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 3. listopada 2024. u 13:00 sati na prvom katu nastavne zgrade, u sklopu Dana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, DKolektiv otvara izložbu “Škola za demokraciju”. Isti dan, od 13:30 sati će o temi na popratnom panelu razgovarati:

- Ivica Šušak, dipl.iur.
- prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, dekanica FOOZOS
- Ivana Milas, izvršna direktorica Nansen dijalog centar
- Zrinka Šabić, ravnateljica OŠ Vladimir Becić

Izložba promišlja temu škole za demokraciju kroz različite perspektive: od predstavnika visokog obrazovanja koji obrazuju buduće učitelje i nastavnike, ravnatelja koji potiču timski rad i otvorenu komunikaciju, učitelja i nastavnika koji provode i žive građanski odgoj i obrazovanje, organizacija civilnoga društva koje ih u tome podržavaju, pa do učenika koji aktivno sudjeluju u odlučivanju o pitanjima koja oblikuju njihovo obrazovanje.

Okupljajući ove perspektive prikazati višeslojnost demokracije u obrazovanju. Demokracija nije samo politički sustav, već način života koji se temelji na dijalogu, solidarnosti i zajedničkom donošenju odluka. Naša je odgovornost osigurati da učenici razvijaju te vrijednosti od najranijih godina, da bi bili spremni na izazove suvremenog društva i da bi ih osnažili da postanu kritički mislioci, odgovorni građani i aktivni sudionici u procesima donošenja odluka. U takvoj školi učenici razvijaju vještine suodlučivanja, promišljanja i djelovanja – vrijednosti koje su ključne za oblikovanje demokratične budućnosti.

Iz tog razloga, izložba nije samo niz fotografija i izjava, već poziv na promišljanje: što mi, kao obrazovni djelatnici, roditelji i članovi zajednice, možemo učiniti da škola postane podrška razvoju demokracije i aktivnog građanstva?

[klik za uvećanje]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: