Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Predstavljanje knjige "Edenske kronike"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67414
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2024. 9:51 
Naslov:  GISKO: Predstavljanje knjige "Edenske kronike"
04.10.2024. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izdavačka kuća Prof&Graf i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organiziraju predstavljanje knjige pod nazivom "Edenske kronike" autora Lea Lavrenčiča. Predstavljanje će se održati u petak, 4. listopada 2024. s početkom u 18.00 sati u prostoru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Uz autora, o knjizi će govoriti i Saša Jakšić, vlasnica izdavačke kuće Prof&Graf.

Roman Edenske kronike satirični je presjek prvih nekoliko godina i stoljeća nakon Postanka u kojemu se isprepleću sudbine prvih ljudi i viših svjetlosnih bića dok pokušavaju pronaći svoje mjesto u tome mladom svijetu. Lilitinim bijegom iz Edena poslije jedne od brojnih svađa s Adamom, prvi čovjek dobiva novu priliku s drugom ženom, Evom. No, nakon afere sa zabranjenim plodom jednog od brojnih edenskih stabla, oboje bivaju protjerani iz Rajskog vrta i naizgled prepušteni samima sebi. Djelo se, kroz vječne teme smisla i svrhovitosti života, može čitati kao fantasy roman, satirični komentar i kritika ljudske civilizacije, kako njezinih tekovina, tako i suvremenih pojava, kao ljubavna priča ili samo kao ljetno štivo s ponešto lake filozofije protkane specifičnim humorom.

Leo Lavrenčič više uopće nije mlad, ali je zato i dalje potpuno nepoznat autor negdje iz Istočne Hrvatske. Rođen je tamo i tamo – koje je, u međuvremenu, postalo ondje – prije više od četiri desetljeća, školovao se tu i tamo i stekao kakav-takav akademski stupanj. Danas živi u točki A, a radi kao nastavnik geografije u točki B. Njegov se svijet vrti uglavnom oko obitelji, a ako pronađe nešto slobodnog vremena, koristi ga za čitanje i pisanje. Voli sve što su nekada voljeli mladi. Do sada je objavio dvadesetak kratkih priča različitog žanra i roman Aristotel je i dalje mirno rastao (CEKOMS, 2018.). Urednik je najneredovitije periodike u povijesti Galaksije, SF&F Tanka (Zbirke SF & fantasy priča brodskih autora), gdje je i jedan od redovitih autora.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: