Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Cyber security conference (CSC 24)

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67410
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2024. 8:40 
Naslov:  Cyber security conference (CSC 24)
Od 09.10.2024. 16:00 do 10.10.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost (HIKS) s ponosom najavljuje osmu po redu međunarodnu konferenciju o kibernetičkoj sigurnosti, Cyber Security Conference (CSC 24). Konferenciju zajednički organiziraju Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost s partnerima: Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, tvrtkama ATOS i ATO Inženjering, te Centrom za sigurniji Internet. Generalni sponzor konferencije je INsig2, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u području digitalne forenzike i kibernetičke sigurnosti.

Konferencija će se održati 9. i 10. listopada 2024. u Kongresnom centru Vikarijata u Osijeku, a glavna tema ovogodišnje konferencije bit će „Umjetna inteligencija u kibernetičkoj sigurnosti“. Konferencija ima za cilj okupiti vodeće stručnjake iz IT industrije, akademske zajednice i poslovnog sektora kako bi zajednički istražili izazove i mogućnosti koje umjetna inteligencija (AI) nudi u zaštiti od sve složenijih kibernetičkih prijetnji.

S bogatim programom koji uključuje istaknute govornike, panel diskusije i radionice, konferencija predstavlja idealnu priliku za upoznavanje s najnovijim AI tehnologijama u području kibernetičke sigurnosti, razmjenu iskustava s kolegama i otkrivanje inovativnih rješenja koja mogu pridonijeti zaštiti od sveprisutnih kibernetičkih prijetnji.

Sudionici konferencije imat će priliku prisustvovati nizu predavanja, panel rasprava i radionica, a posebno se izdvajaju pozvana predavanja uvaženih stručnjaka:
- Izv. prof. dr. sc. Stjepan Picek (Sveučilište Radboud, Nizozemska) s temom „Umjetna inteligencija i kibernetička sigurnost: Savršen par?“
- Flavio Di Cosmo s predavanjem „Unveiling the Next Frontier: Emerging AI-Driven Cyber Threats and Defense Strategies“.

Uz to, posebnu pozornost privlači panel rasprava na temu: „Plaćanje otkupnine – DA ili NE?“, koju će moderirati gospodin Bruno Pavić.

Drugi dan konferencije 10. listopada posvećen je tehničkim i edukacijskim sadržajima. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu s ponosom najavljuje program koji će ispuniti 5 predavanja i jedan panel. Ovaj edukativni dan posebno je namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima te stručnjacima koji rade s djecom i mladima, a bavit će se raznolikim temama koje su od ključne važnosti za sigurnost djece u digitalnom dobu.

Tijekom ovog dijela konferencije, stručnjaci iz različitih područja raspravljat će o kreativnom utjecaju umjetne inteligencije na djecu, ali i o zlouporabama iste tehnologije, uključujući sigurnosne prijetnje poput osvetničke pornografije i njihov razoran utjecaj na žrtve. Poseban naglasak bit će stavljen na upotrebu AI-a u procesuiranju kaznenih djela počinjenih protiv djece te na pravne i sigurnosne aspekte zaštite djece u digitalnom okruženju.

Na ovom događaju govorit će priznati stručnjaci i predavači, među kojima su:
- Irena Rojnić Palavra, psihijatrica s dugogodišnjim iskustvom u radu sa ovisnicima
- Zlatan Morić, voditelj katedre za kibernetičku sigurnost Sveučilišta Algebra
- Denis Rukavina, policijski službenik
- Stephanie Stelko, nagrađivana novinarka HRT-a
- Ines Bojić, odvjetnica s bogatim iskustvom u slučajevima koji uključuju zaštitu prava žrtava

Ovaj edukativni dan pružit će jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustava između stručnjaka, s ciljem podizanja svijesti o sigurnosnim prijetnjama i potencijalnim koristima umjetne inteligencije u zaštiti djece.

Glavni partneri i sponzori konferencije uključuju vodeće tvrtke poput A1 i Fortinet, te brojne druge, a podršku pružaju Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Akademija tehničkih znanosti Hrvatske.

Registracija je otvorena za sve zainteresirane IT stručnjake iz Hrvatske i inozemstva. Sudionici mogu osigurati svoje mjesto putem platforme Entrio, kupnjom jednodnevne ili dvodnevne ulaznice.

U doba ubrzanog razvoja kibernetičkih prijetnji i digitalne transformacije, Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti (CSC 24) pruža jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava i uvida u najnovije AI tehnologije koje će oblikovati budućnost kibernetičke sigurnosti.

Razvoj umjetne inteligencije postavlja nove izazove, ali i nudi inovativna rješenja za područje kibernetičke sigurnosti. Cilj naše konferencije je omogućiti stručnjacima iz različitih sektora da se povežu i zajednički doprinesu boljoj zaštiti naših digitalnih sustava“, izjavio je prof. dr. sc. Drago Žagar, predsjednik Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost.

Više informacija kao i poveznica za registraciju dostupni su na službenoj mrežnoj stranici konferencije.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: