Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Postolar i vrag za osnovnoškolce u novoj dvorani "Franjo Krežma"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67394
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2024. 10:45 
Naslov:  Postolar i vrag za osnovnoškolce u novoj dvorani "Franjo Krežma"
Od 01.10.2024. 10:00 do 03.10.2024. 9:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dječje kazalište Branka Mihaljevića najavljuje izvedbe mjuzikla za djecu „Postolar i vrag“ u Kulturnom centru Osijek, u novootvorenoj dvorani „Franjo Krežma“. Ova uspješnica, koja je premijerno izvedena u sklopu Osječkoga ljeta kulture 2024. bit će izvedena u utorak, 1. listopada, srijedu, 2. listopada i četvrtak 3. listopada (u 10 sati) za osnovnoškolce iz OŠ Antuna Mihanovića Osijek, OŠ Jagode Truhelke Osijek, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića – Levanjska Varoš, OŠ Matije Petra Katančića Valpovo i OŠ Franje Krežme Osijek.

Zanimljivo je da će gotovo svi učenici od 1. do 8. razreda iz OŠ Franje Krežme koja s ponosom nosi isto ime kao i nova dvorana, pogledati predstavu u srijedu, 2. listopada u 10 sati.

Redatelj predstave Mario Kovač kaže: „Epska pjesmica, žanrovski šaljivi oksimiron, "Postolar i vrag" postala je opće mjesto hrvatske i regionalne književnosti. Jednostavna, alegorična priča o tome kako se valja oduprijeti primamljivim napastima tamne strane ima svoje parnjake u gotovo svim svjetskim folklorima i književnostima. Jasnim zapletom i duhovitim scenskim rješenjima August Šenoa ispričao nam je ovu duhovitu priču koja naprosto zaziva da bude postavljena u kazalištu u formi mjuzikla pa će tako naš autorski tim, koji je prvi put u Osijeku radio "Rock'n'roll bajku", nastaviti stvarati u tom glazbenom idiomu sa željom da stvorimo brzu, dinamičnu i suvremenu predstavu koju će sa užitkom gledati i djeca i odrasli. Originalne pjesme sa potpuno novim tekstovima slijede uzore s Broadwaya i West Enda donoseći u kazalište dašak glamura tjerajući ansambl da iskaže sve svoje, Osječanima dobro znane, talente.

Autorski tim predstave, osim redatelja Kovača, čine i dramaturg Milan Fošner, scenografiju i kostime potpisuje dvojac Leo Vukelić i Iva Matija Bitanga, glazbu Tomislav Babić, koreografiju Branko Banković, a oblikovanje rasvjete Igor Elek.

U ulozi Postolara Grgur Grgić, Vrag je Gordan Marijanović, postolareva žena Tena Milić Ljubić, Sinak Božji Srđan Kovačević, a vražice su utjelovile Ivana Vukićević, Aleksandra Colnarić i Lidija Helajz.


Foto: DKBMO

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: