Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završeni radovi na sanaciji kolnika i parkirališta uz Park kneza Branimira

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 66565
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2024. 18:03 
Naslov:  Završeni radovi na sanaciji kolnika i parkirališta uz Park kneza Branimira
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Završeni su radovi na sanaciji kolnika i parkirališta u ulici uz Park kneza Branimira. Radove vrijedne 45 tisuća eura izvela je gradska tvrtka Unikom, a obuhvatili su obnovu ceste u dužini od 150 metara, proširenje parkirališta te uklanjanje nogostupa s jedne strane ceste koji se nije koristio.

Radove je u subotu obišao zamjenik gradonačelnik Osijeka Dragan Vulin, koji je podsjetio kako su ove godine povećana sredstva za prioritete svih mjesnih odbora i gradskih četvrti na milijun eura, pa tako i za Gradsku četvrt Tvrđa u kojoj se nalazi obnovljena ulica.

U odnosu na 2021. godinu, kada govorimo o Tvrđi, to je povećanje od 27 posto. Kada izvodimo rekonstrukcije vodimo računa o tome da radimo što je prioritetno, a što nije hitno ostavljamo malo za kasnije. Molim građane za strpljenje i razumijevanje, jer pola grada je u radovima i raskopano zbog europskih projekata gdje imamo strogo određene rokove, tako da nismo u mogućnosti odmah krenuti u rekonstrukcije svih ulica. Ugrozili bismo tako i protočnost prometa, koja je ionako u gradu već ”nategnuta” – kazao je zamjenik gradonačelnika Vulin osvrnuvši se pritom na projekte modernizacije tramvajske infrastrukture i projekt Osijek 4.

Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je da su radovi trajali oko 15 dana, a obuhvatili su uklanjanje starog i postavljanje novog sloja asfalta te povećanje parkirnih mjesta na 33.

Predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Damir Šebo ocijenio je investiciju značajnom za ovu četvrt istaknuvši kako se trenutačno na više mjesta diljem četvrti odvijaju prioritetni radovi, a Grad pomaže s redovnim održavanjima, ali i nadopunjava investicije tamo gdje treba povećati obuhvat.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: