Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počinje izgradnja Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66529
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.06.2024. 10:05 
Naslov:  Počinje izgradnja Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u četvrtak je predstavljen projekt izgradnje i opremanja Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva u okviru djelovanja tog fakulteta.

Riječ je o jednom od kapitalnih projekata osječkog Sveučilišta, vrijednom 60 milijuna eura, kojim će se osigurati znanstveno-tehnološka i inovacijska infrastruktura od strateške važnosti i velikog istraživačkog potencijala za STEM i ICT područja, a koja direktno doprinosi jačanju ljudskih kapaciteta za vrhunska znanstvena istraživanja i suradnju s poslovnim sektorom.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin ocijenio je projekt iznimno važnim za Grad Osijek, osobito za razvoj gospodarstva.

Prilikom gotovo svih razgovora s investitorima, poput američkog Jabila ali i niza drugih koji također planiraju izgradnju pogona u zoni Nemetin, uvijek se postavlja pitanje o obrazovnim institucijama, prvenstveno tehničkim fakultetima. FERIT je tu predvodnik u svakom smislu i sve što FERIT radi značajno je utjecalo na odluku investitora za dolazak i investiranje u Osijek.

Dodao je da će projekt podići i kvalitetu obrazovanja u gradu te istakao punu podršku Grada Osijeka.

Centar će biti smješten u Kampusu osječkog Sveučilišta.




Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: