Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek saznao potencijalne protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66529
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.06.2024. 10:48 
Naslov:  Osijek saznao potencijalne protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dakle, sada znamo koga iščekujemo u 2. pretkolu Konferencijske lige. Na ždrijebu u Nyonu spojile su nas s uspješnijim iz dvoboja iz 1. pretkola u kojem će snage odmjeriti litvanski Šiauliai i estonska Levadia Tallinn. Jasno je da ljubitelji nogometa u gradu na Dravi i općenito u Hrvatskoj ne znaju baš puno o ovim momčadima, što ne znači da su slabe i da ih se smije podcjenjivati. To nikako ne dolazi u obzir, uostalom, imali smo već gorkih iskustava u sličnim situacijama i sada smo svi skupa puno oprezniji…

I u jednoj i u drugoj zemlji sa sjevera Europe u tijeku su nacionalna prvenstva. Levadia drži prvo mjesto u Estoniji nakon 17 odigranih kola s učinkom od 13 pobjeda, 3 remija i samo 1 porazom uz gol-razliku 39:7 i 42 osvojena boda u ligi s 10 klubova. Zanimljivo, Levadia baš ove srijede igra u borbi za bodove u gostima kod Nomme Uniteda. Trener im je 47-godišnji Španjolac Curro Torres koji preferira sustav 4-3-3 ili 4-2-3-1, a nije nam nepoznat jer je jedno vrlo kratko vrijeme, u jesen 2018. godine, bio kormilar Istre 1961. Tijekom igračke karijere bio je član sjajne generacije Valencije, a nastupao je i za Furiju. Prošle su sezone na startu Konferencijske lige ispali od slovačke Žiline, uz dva poraza istim rezultatom 2:1. Nositelji igre su im stranci iz Brazila, Nizozemske, Danske, Nigerije, Slovenije, Malija… Trenutno svakako vrijedi spomenuti Brazilca Felicija koji je vodeći strijelac sa 8 golova, Nizozemac Musaba je dodao 6, estonski reprezentativac Ainsalu 4 dok im je prvi razigravač još jedan brazilski nogometaš Joao Pedro sa 6 asistencija.

Boto: Svakoga moramo respektirati
Što reći o Šiauliaiju? Za sada su u svom ligaškom natjecanju skromno pozicionirani, na osmom mjestu u Ligi 10. Odigrali su do sada ove sezone 18 utakmica i pritom zabilježili 4 pobjede dok su po 7 puta remizirali i gubili. Postigli su 19, a primili 24 gola i imaju na svom kontu 19 bodova. U Litvi je najčešće lider i prvak poznati Žalgiris. Proteklu su godinu naši mogući suparnici okončali na trećem mjestu i prvi puta izborili Europu. Inače, prvoligaši su tek posljednje tri godine i gotovo kompletan kadar im je domaći kao i trener Mindaugas Cepas (45). Učinkom prednjači iskusni centarfor i aktualni reprezentativac Litve Ikanuieks (30) sa 8 golova. Imaju još petoricu prvotimaca koji su igrali ili još uvijek igraju za najbolju nacionalnu vrstu svoje zemlje.

Utakmice 2. pretkola Konferencijske lige na rasporedu su 25. srpnja i 1. kolovoza, a NK Osijek će na startu biti domaćin na Opus Areni. Što se tiče komentara današnjeg ždrijeba, sportski direktor Jose Boto samo je kratko izjavio:

Moramo respektirati bilo kojeg protivnika i naravno pričekati tko će od ove dvije momčadi izaći kao pobjednik da bismo se mogli konkretnije pripremati za ono što nas očekuje. Posao i zadaća stručnog stožera je učiniti sve što je potrebno da bismo izbjegli bilo kakva iznenađenja na terenu.


Tekst: NK Osijek
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: