Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prvi ovogodišnji toplinski val: za osječku regiju upaljen žuti meteoalarm

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66529
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2024. 8:49 
Naslov:  Prvi ovogodišnji toplinski val: za osječku regiju upaljen žuti meteoalarm
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Stigao" nam je i prvi ovogodišnji toplinski val. Za osječku regiju je upaljen žuti meteoalarm (od srijede do subote) koji se odnosi na visoku temperaturu zraka. Najgore će biti u petak, za kada je upaljen crveni meteoalarm za Knin, Split i Dubrovnik.

DHMZ je za dane pred nama objavio priopćenje:
"Pod utjecajem ogranka anticiklone u naše će krajeve s jugozapada postupno pritjecati sve topliji zrak, posebno u drugoj polovini tjedna. Stoga se u četvrtak očekuje umjerena opasnost od toplinskog vala u većini krajeva, a u petak, kada je izgledno najtoplije u ovom tjednu, opasnost će nerijetko biti velika. Kako se izračun za toplinski val radi svaki dan, do petka bi opasnost mogla u nekim dijelovima Hrvatske porasti i na vrlo veliku, odnosno na crvenu boju. Pritom temperatura zraka tijekom noći i jutra u unutrašnjosti neće biti niža od 20 °C, a na Jadranu nerijetko oko 25 °C, moguće čak i malo viša. Najviše se pak dnevne vrijednosti očekuju oko 35 °C, moguće mjestimice i više.

Toplinski će se val u većini područja vjerojatno nastaviti i u subotu, no s dotokom manje toplog, ali i vlažnijeg zraka porast će vjerojatnost za izražene pljuskove s grmljavinom, barem u sjevernim kopnenim predjelima.

Svakako se preporučuje pratiti svakodnevne vremenske prognoze i upozorenja na opasne vremenske pojave na našim mrežnim stranicama te preporuke za javnost za vrijeme toplinskog vala.
"



Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: