Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Očuvanje zavičajne narodne nošnje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66529
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2024. 9:11 
Naslov:  Očuvanje zavičajne narodne nošnje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S ciljem daljnjeg poticanja amaterskog, glazbenog i folklornog stvaralaštva Kulturno umjetničko društvo Josipovac provelo je projekt pod nazivom „Očuvanje zavičajne narodne nošnje“ ukupne vrijednosti 2.610,00 eura. Više od pola sredstava osigurao je Grad Osijek, a ostatak su sredstva Ministarstva kulture i medija, Osječko-baranjske županije te vlastita sredstva KUD-a Josipovac. Nabavljeno je tako ukupno šest šešira i tri rajtozne proizvodnje Domaća radinost Ofenbeher Sikirevci, osam reklji iz „D&D“ obrta Đakovo, trideset dječjih dokoljenica proizvodnje Pamuk obrt Đakovo te četiri para muških čizama, tri para ženskih i deset pari muških opanaka proizvođača Kruh-Vuk d.o.o. Ivanić Grad a pokriveni su i troškovi održavanja mrežne stranice kao i knjigovodstvene usluge tijekom provedbe projekta. Ciljana skupina su djeca, mladi i odrasli redovni članovi udruge nositelja projekta. Ovakva institucionalna podrška je priznanje dosadašnjem radu ali i snažan poticaj za daljnji rad s ciljem očuvanja i promicanja tradicijskih vrijednosti nacionalne kulture.

Projektni tim činila je Suzana Smiljan, Ivana Klasić i Ivan Šašvari, stručna suradnica u projektu bila je Katarina Dimšić, magistrica etnologije i muzeologije, kustosica Etnografskog odjela Muzeja Slavonije Osijek a voditelj projekta bio je Marko Perković. Pri odabiru programa prihvatljivih za financiranje prioritetno vodilo se računa o kontinuitetu, profiliranosti, važnosti programa za matičnu i širu zajednicu te uključenosti priznatih stručnjaka kao savjetodavnih i kritičkih sudionika. Projekt je u skladu s Mjerom 4.4.2. Potpora glazbenom, folklornom, kazališnom i plesnom, amaterizmu te očuvanju tradicijske kulture Provedbenog programa Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2024. godine.


Tekst i foto: KUD Josipovac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: