Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Biti hrvatski vojnik jedno je od najčasnijih zanimanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66516
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.06.2024. 9:26 
Naslov:  Biti hrvatski vojnik jedno je od najčasnijih zanimanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pripadnici Hrvatske vojske organizirali su za građane Osijeka proteklog vikenda, zajedničko druženje uz atraktivne pokazne vježbe i to na tri gradske lokacije, a u cilju promocije vojnog poziva pod geslom “Postani hrvatski vojnik”. Bogatom vojnom programu, uz potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnika Tihomira Kundida nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić.

Ovom prilikom potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić pojasnio je kako je Ministarstvo obrane krenulo u projekt popularizacije vojnog poziva. - Želimo popuniti Oružane snage s mladim ljudima te približiti Oružane snage svakom pojedincu. U proteklih šest mjeseci bilježimo ozbiljno povećanje zainteresiranih za karijeru u Oružanim snagama, što znači da ovaj projekt ispunjava svoj cilj. Sposobnosti koje su danas prikazane samo su dio sposobnosti Hrvatske vojske koje u ovom trenutku zadovoljavaju sve kriterije operativne sposobnosti - rekao je ministar te zaključio kako vjeruje da će se mnogo mladih i u budućnosti odlučiti za građenje karijere i profesionalnog puta u pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako je Hrvatska vojska od Domovinskog rata do danas čvrsti oslonac hrvatskoj slobodi i miru, a zanimanje hrvatskog vojnika jedno od najčasnijih. – Biti hrvatski vojnik jedno je od najčasnijih zanimanja, a služenje Domovini ponos i privilegija. Uvjeren sam da će ga rado birati i buduće generacije – kazao je Miletić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid ovom prilikom je rekao kako su u Osijeku pripadnici postrojbi Oružanih snaga demonstrirali svoje sposobnosti da bi prvenstveno mladima približili vojnu profesiju i vojnički način života.

Osobno smatram kako je vojna profesija izuzetno zanimljiva i privlačna mladoj osobi jer ni u jednoj drugoj profesiji mladi ljudi nemaju toliko mogućnosti razvoja, napredovanja u službi i karijeri i razvoja svojih sposobnosti te kompetencija, znanja i specijalističkih vještina”, naglasio je načelnik Glavnog stožera OS RH.









Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: