Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Noć tvrđava u osječkoj Tvrđi [program, 2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66070
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2024. 12:12 
Naslov:  Noć tvrđava u osječkoj Tvrđi [program, 2024.]
10.05.2024. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon iznimno uspješna prva dva izdanja manifestacije Noć tvrđava koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacija u šest država, s veseljem najavljuju treće izdanje manifestacije koje će se održati u petak, 10. svibnja 2024.

Tijekom samo dvije godine Noć tvrđava je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacijskih lokaliteta u 6 zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Rumunjska i Srbija. Manifestacija je prerasla u jedinstveni prikaz kulturne baštine, privlačeći brojne posjetitelje i zaljubljenike u kulturu što su prepoznale dvije međunarodne mreže koje okupljaju upravitelje kulturne baštine EFFORTS i FORTE CULTURA te se od 2023. godine manifestacija promovira na europskoj razini kao dio European Fortress Summer događanja.

Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

Agencija za obnovu osječke Tvrđe već treću godinu zaredom organizator je Noći tvrđava. Ove godine udružile su se sve kulturne ustanove smještene u Tvrđi i posjetiteljima ponudile dio svog programa.

[Program]
19:00 sati - Klavirski koncert - Zoltan Thurzo, Arheološki muzej Osijek
19:30 sati - Izložba "Istok", Nina Atević Murtić, Gradske galerije Osijek
- Dokumentarna izložba "Knifer i Osijek (1024.-2024.), Državni arhiv Osijek


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: