Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Školski projekt "Grigorica na krovu svijeta"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2023. 8:17 
Naslov:  Školski projekt "Grigorica na krovu svijeta"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Školski projekt "Grigorica na krovu svijeta" provodio se tijekom školske godine 2022./2023. kao redovna nastava u kojoj su sudjelovali učenici, ravnatelj, učiteljice i učitelji te stručni suradnici. Poticao je timski rad među učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima kako bi se postiglo zajedništvo i suradnja. Svaki razred imao je svoju ulogu i odgovornost u istraživanju i pripremi prezentacije. Kroz timski rad, učenici su se međusobno poticali, podržavali i razmjenjivali ideje kako bi zajedno ostvarili ciljeve projekta. Ovakav vid suradnje omogućio je stvaranje snažne povezanosti unutar školske zajednice te razvijanje vještina timskog rada, komunikacije i međusobnog poštivanja i uvažavanja.

Projekt se upotpunjavao tijekom cijele školske godine, pružajući svim sudionicima priliku da zajedno rastu, uče i dijele iskustva, ali i razvijaju nove ideje podržavajući se u međusobnom radu. Posebne zahvale upućuju se Hrvatskom planinarskom društvu „Bršljan“ čiji su članovi pokazali učenicima kako biti uspješan planinar. Cilj projekta bio je pružiti učenicima priliku da steknu znanja o prirodnim, geografskim, kulturnim i vjerskim karakteristikama prostora Himalaje. Kroz završnu prezentaciju projekta u utorak, 23. svibnja 2023. prikazane su prirodne, geografske, društvene, kulturne i vjerske karakteristike područja oko Himalaje koje su proučavali različiti razredi. Upoznavanje učenika sa svijetom, kulturom, geografijom i poviješću, a sve u svrhu razvoja njihovog razumijevanja i interesa za svijet oko sebe bilo je ono čemu se težilo i u tome uspjelo. „Projekt je izvrstan primjer kako se kroz redovnu nastavu može ostvariti integracija predmeta i različitih tema te pružiti učenicima priliku da razviju svoje vještine i znanja i sposobnosti. Korelacija cijele školske zajednice i brojnih udruga pridonijela je kvaliteti provedbe projekta i omogućila učenicima stjecanje znanja na najbolji mogući način. Primjerom i podrškom!“, rekao je ravnatelj profesor Hrvoje Brod te se zahvalio svim sudionicima.



Tekst i foto: Irena Doležal

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: