Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Kako nas kradu" - kupio hrvatski i talijanski WC papir i izvagao ih

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65632
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.03.2023. 9:05 
Naslov:  "Kako nas kradu" - kupio hrvatski i talijanski WC papir i izvagao ih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Kradu nas", to su riječi koje često znamo čuti kada je riječ o proizvodima koje koristimo na dnevnoj bazi. No, da nas kradu i na wc papiru, nije se baš očekivalo.

Predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić kupio je toaletni papir u Italiji i usporedio ga s onim iz Hrvatske.

Dakle riječ je o istoj cijeni, ali ne i o količini. Na svom je Facebook profilu objavio usporedbu i upozorio građane na krađu.

"Kako nas kradu. Lijevo je toaletni papir kupljen u Italiji, desno je toaletni papir kupljen u Hrvatskoj. Cijena im je podjednaka, talijanski je malo jeftiniji, ali neznatno. Na prvi pogled ista cijena cca 4€ za 10 rola, ali nije baš tako. Rola talijanskog papira je puno kompaktnija i teži 147 g, a hrvatska rola teži tek 69 g! Više od duplo manje" – napisao je Boras Mandić u svojoj objavi.

Dao si je vremena i brojao papiriće. Wc papir kupljen u Hrvatskoj ima 120 papirića, a onaj i Italiji 352 papirića. "Ako kupite u Italiji wc papir će vam trajati točno 3 puta duže" - zaključio je.

"Bilo bi dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom. Kad su u našim trgovinama i ovako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština bilo bi zgodno da bar točno znamo što za taj novac dobivamo! I naravno koje kvalitete! A do onda pravac Trst i Ilirska Bistrica" - napisao je Boras Mandić.


Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kompaOS
Offline
Ukupno postova: 28
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.03.2023. 23:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kod ovakvog proizvoda kada uspoređujete stvarnu "vrijednost" proizvoda kojeg kupujete treba obratiti pažnju i na još "par" drugih detalja: koliko slojeva ima papir ( da bi uopće bili usporedivi morju biti istog broja slojeva) i kolike je gramature papir od kojeg je rola namotna, međutim ovaj detalj često proizvođači ne navode - vjerovatno jer ne moraju, time se trba pozabaviti zakonodavac, regulatorne agencije...itd

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: