Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Zavodu za urologiju KBC Osijek po prvi puta učinjen laparoskopski operacijski zahvat samostalno

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.03.2023. 10:48 
Naslov:  U Zavodu za urologiju KBC Osijek po prvi puta učinjen laparoskopski operacijski zahvat samostalno
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Zavodu za urologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek, po prvi je puta učinjen laparoskopski operacijski zahvat samostalno.

Ovime se u Zavodu otvara novo poglavlje minimalno invazivnog liječenja, u prvom redu tumorskih bolesti bubrega i prostate, kao i rekonstrukcijskih uroloških zahvata.

Operirana je bolesnica s tumorskom promjenom bubrega, pri čemu je odstranjen samo tumor s okolnim tkivom (parcijalna nefrektomija) dok je bubreg očuvan. Navedeni zahvat danas se smatra zlatnim standardom u liječenju manjih tumorskih promjena bubrega.

Ovim se zahvatom Zavod za urologiju pridružio ostalim zdravstvenim ustanovama u kojima se rade laparoskopski operativni zahvati. Laparoskopskim zahvatima značajno se smanjuje boravak bolesnika u bolnici, a postoperativni oporavak je brži uz manji broj komplikacija.

Iz KBC-a Osijek zahvaljuju Klinici za urologiju KBC-a Zagreb i Urološkom odjelu OB-a Slovenj Gradec (Slovenija) te njihovim timovima na edukaciji i dragocjenim savjetima pri uvođenju ove metode liječenja.


Tekst i foto: KBC Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: