Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



FFOS: Otvoreni četvrtak - "Suvremeno novinarstvo i međunarodna politika"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.03.2023. 16:48 
Naslov:  FFOS: Otvoreni četvrtak - "Suvremeno novinarstvo i međunarodna politika"
30.03.2023. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 30. ožujka 2023., održat će se sedmo popularno-znanstveno događanje u sklopu 11. ciklusa Otvorenog četvrtka kao dijela projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, naslovljeno Suvremeno novinarstvo i međunarodna politika. Gošća će biti novinarka Mirjana Rakić, s kojom će razgovor voditi Luka Pejić, jedan od voditelja Otvorenog četvrtka.

Tijekom razgovora bit će riječi o suvremenim novinarskim praksama u vezi s izvještavanjem o međunarodnoj politici, utjecaju novih tehnologija na medije, ratu u Ukrajini, geopolitičkom rivalstvu SAD-a, Rusije i Kine, Donaldu Trumpu i brojnim drugim temama.

Događanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost. Događanje će se prenositi i preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata.

O GOŠĆI:
Mirjana Rakić diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Od 1972. radila je na Televiziji Zagreb, odnosno Hrvatskoj televiziji (HTV). Od 1975. bila je urednica u Informativnom programu, a od 1981. u vanjskopolitičkoj redakciji te je, među ostalim, bila voditeljica i urednica trećeg i središnjeg Dnevnika (1985. – 1991.), glavna urednica Informativno-dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije (2000. – 2001.), potom komentatorica u vanjskopolitičkoj redakciji i urednica vanjskopolitičkih emisija (npr. Reporteri). U srpnju 2012. imenovana je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice HTV-a, a od veljače do svibnja 2013. bila je v. d. ravnateljice programa i glavne urednice Prvog programa HTV-a. Tijekom svoje bogate novinarske karijere intervjuirala je brojne istaknute političare poput Jasera Arafata, Margaret Thatcher i Moamara Gaddafia.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: