Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Obilaznica i obnovljene ceste povećavaju kvalitetu života u Petrijevcima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65631
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.03.2023. 14:02 
Naslov:  Obilaznica i obnovljene ceste povećavaju kvalitetu života u Petrijevcima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon izgradnje i puštanja u promet obilaznice Petrijevci 29. lipnja 2020. godine, počela je i rekonstrukcija cesta u samom naselju, prije svega glavne ulice čijih je 2,7 kilometara zapravo dio državne ceste D34 (Slatina - Osijek). Tom cestom dnevno je prolazilo više tisuća vozila, što je prije izgradnje obilaznice predstavljalo i veliki sigurnosni problem za mještane. Investitor i druge faze rekonstrukcije ove dionice DC34 su Hrvatske ceste, a Osijek-Koteks d.d. je izvođač radova vrijednih 2,85 milijuna eura. Podsjećamo, obilaznica Petrijevaca duga je 3,88 kilometara, vrijednost investicije bila je 9,36 milijuna eura, a projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije.

Povodom završetka radova na rekonstrukciji glavne ceste u naselju, Petrijevce su danas (23. ožujka 2023. godine) posjetili župan Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić te saborski zastupnik Goran Ivanović, a dočekao ih je Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci.

Župan Ivan Anušić je naglasio kako je riječ o još jednom projektu koji su Hrvatske ceste završile na području Osječko-baranjske županije.

- Hrvatske ceste rade čitav niz velikih i impresivnih projekata na području naše županije. Zahvaljujem svima na suradnji i inicijativama koje idu od općinskih načelnika i gradonačelnika prema županiji i nas prema Hrvatskim cestama i resornom ministarstvu, kod koga uvijek nailazimo na odobrenje. Možemo biti zadovoljni s cestovnom infrastrukturom na području Osječko-baranjske županije, ali i općenito s prometnom infrastrukturom, s napravljenim, započetim i projektima u tijeku, kao i projektima koji su najavljeni, odnosno spremni, s riješenim imovinsko-pravnim odnosima i građevinskim dozvolama. U idućem razdoblju osigurat će se sredstva za daljnju rekonstrukciju prometne infrastrukture koja je potrebna istočnoj Hrvatskoj, poput Zračne luke Osijek, cestovne, željezničke i riječne infrastrukture. Sve je obnovljeno, u tijeku ili će u idućih godinu-dvije početi obnova - rekao je župan Ivan Anušić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izrazio je zadovoljstvo završetkom, kako je rekao, još jednog velikog posla u Općini Petrijevci koji je započeo izgradnjom obilaznice, a završava rekonstrukcijom stare trase ceste D34 u koju, osim redovitog održavanja, nije ulagano od 1970. godine.

- Vrijednost radova je 2,9 milijuna eura, a njima su zacijevljeni kanali oborinske odvodnje, uređene su pješačko-biciklističke staze i javna rasvjeta. Na taj je način povećana razina sigurnosti na cesti te su prevenirane brojne prometne nesreće, a ovo je primjer kako treba raditi cestu kroz naselje - kazao je.

- Zahvaljujući izgradnji obilaznice oko Petrijevaca, kojom je stvoren put do Osijeka, odnosno Valpova, moglo se pristupiti rekonstrukciji ceste D34, na čemu zahvaljujem Hrvatskim cestama. Dok se cesta rekonstruirala imali smo puno prometnih nezgoda koje su završavale u odvodnim kanalima, zbog čega su oni zatvoreni, a uz to je izgrađena i biciklističko-pješačka staza. Podsjećam da je ovom cestom prometovalo 3-7.000 vozila dnevno i da su prometne nesreće bile izuzetno česte. Nakon završetka ovog projekta, u planu je i rekonstrukcija ostatka ceste, od centra do groblja, s obzirom da se tu nalaze škola, vrtić, ambulanta i zgrada Općine, a želimo urediti i vatrogasno spremište, dograditi prostorije NK „Omladinac“, ali i proširiti školu. Siguran sam da će i ovi završeni projekti, ali i oni koje planiramo značajno podići kvalitetu života naših sugrađana, a njihova realizacija je moguća zahvaljujući potpori Osječko-baranjske županije i Vlade RH - istaknuo je načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: