Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Oprezno u prometu! Dolaskom lijepog vremena na prometnicama je sve veći broj vozača mopeda i motocikala

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.03.2023. 11:58 
Naslov:  Oprezno u prometu! Dolaskom lijepog vremena na prometnicama je sve veći broj vozača mopeda i motocik
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dolaskom ljetnog perioda i lijepog vremena povećava se i broj motociklista na cestama te vas ovim putem mole, kako su i sami sudionici u prometu za pojačani oprez.

Svake godine početkom proljeća i ljeta kao članovi IPA Regionalni klub osječko-baranjske i vozači motocikala upozoravaju motoriste, ali i druge vozače i sudionike u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje u prometu, a sve u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.

Najviše nesreća događa se početkom sezone jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na motoriste koji nisu zanemarivi u prometu. Ista stvar je i s početkom turističke sezone kad je pojačan promet na cestama te svi žele što prije stići do svog odredišta.

Također bi htjeli upozoriti vozače mopeda i motocikala da prije vožnje provjere tehničku ispravnost motora, da koriste registrirani motor ili moped, a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige i opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila.

Dok vozače ostalih motornih vozila mole za strpljenje i razumijevanje, prije svake odluke razmislite dva puta, koristite pokazivače smjera, provjerite „mrtvi kut“ prije prestrojavanja i pazite na „slabije“ sudionike u prometu. Ukratko, pridržavajte se prometnih pravila i propisa.

Stoga članovi IPA Regionalni klub osječko-baranjske, još jednom mole sve sudionike u prometu za oprez.


Tekst i foto: Božidar Vrselja/Zoran Kon

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: