Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dan narcisa - dan borbe protiv raka dojke [2023.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65752
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.03.2023. 8:18 
Naslov:  Dan narcisa - dan borbe protiv raka dojke [2023.]
25.03.2023. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dan narcisa humanitarna i javnozdravstvena akcija koju je pokrenula Hrvatska liga protiv raka, već desetljećima poznata našim sugrađanima, obilježava se tradicionalno prve subote proljeća.

Narcise simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kao i podrške svim onim ženama koje su od raka dojke oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake osobe.

Toga se dana prodaju i poklanjaju narcise, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Ove godine Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci, Gradska liga protiv raka Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji sa KBC Osijek, DZ Osječko-baranjske županije, Medicinskom školom Osijek, ILCO-Osijek, IK Javor Osijek, CroMSIC Osijek, Studentska sekcija za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku, predstavnicima Grada i Županije priređuju tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa koja će se održati u subotu, 25. ožujka 2023. godine na Trgu Ante Starčevića od 10 do 13 sati prigodnom prodajom i podjelom cvijeta narcisa i edukativnih materijala. Ujedno pozivamo zainteresirane građane i ovoga puta da se pridruže aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i osjete blagodati tjelesne aktivnosti hodanja i vježbanja u prirodi u ugodnom i sigurnom okruženju pod vodstvom stručne osobe, a čije su redovite polaznice članice Mammae kluba Osijek koje zajedno sa brojnim sugrađanima svake subote kroz aktivnost hodanja u prirodi i na svježem zraku održavaju i poboljšavaju svoje zdravstveno stanje, ali i smanjuju rizik od razvoja bolesti te promiču hodanje kao najjednostavniju zdravu naviku našim sugrađanima s ciljem unaprjeđenja cjelokupnog zdravlja.

Istodobno koristimo prigodu kako bi obavijestili naše sugrađane kako 21. ožujka 2023. godine započinje 8. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke koji će trajati 2023-2025. godine. Pozivaju se žene u dobi 50-69 godina, rođene 1954-1973. Žene će kao i svih ovih godina dobiti na kućni adresu kuvertu s pozivnim pismom na besplatnu mamografiju, kupovnicom i edukativnom brošurom. Ovaj program probira je namijenjen osobama koje nemaju znakova (simptoma) bolesti.

Ukoliko sugrađanke imaju bilo kakvo pitanje o ovom programu, a navedenih su godišta, mogu nazvati besplatni broj telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 0800 200 158 (ponedjeljak-petak; 07 - 15 sati) i dobiti sve potrebite informacije.

Rak dojke vodeće je sijelo raka kod žena u Osječko-baranjskoj županiji, Hrvatskoj ali i svijetu. Trećina oboljelih umire radi otkrivanja bolesti u uznapredovaloj fazi, stoga je od iznimne važnosti prevencija i rana dijagnoza, kada su mogućnosti za izlječenje jako velike, stoga pozivamo žene da se odazovu na besplatnu mamografiju, a sve žene koje su već obavile mamografiju prije no što smo ih pozvali neka nam jave taj podatak, kako bi provođenje programa bilo što uspješnije.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: