Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



7. Tjedan filantropije [program, 2022.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.09.2022. 12:06 
Naslov:  7. Tjedan filantropije [program, 2022.]
Od 26.09.2022. 16:00 do 30.09.2022. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka organiziraju sedmi Tjedan filantropije koji ima za cilj promovirati razvoj filantropije, potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva. Tjedan filantropije održat će od 26. do 30. rujna 2022.

Ovogodišnji program TFOS-a otvoren je izložbom o povijesti filantropije u Osijeku „Filantropski vremeplov“. Izložba je postavljena u Sakuntala parku – mjestu koje je bogato filantropskim pričama Osijeka. Tijekom cijelog tjedna građani i građanke Osijeka moći će saznati priče iz osječke filantropije koja krije različite zanimljivosti o životu grada 19. i 20. stoljeća. Dvije osječke zaklade ovu izložbu pripremile su u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka, a svoje mjesto u parku imat će od 26. do 30. rujna, dakle tijekom cijelog tjedna.

TFOS smo nastavili „Potragom za filantropskim blagom“ koja je startala na glavnom osječkom trgu, a sudionici igre, učenici 7. i 8. razreda nekoliko osnovnih škola iz Osijeka, slijedili su filantropske tragove i tako saznali zanimljivosti koje se kriju u užem centru grada. Kako bi potraga za blagom bila zanimljivija u igru su se uključili i polaznici Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka koji su oživili likove iz prošlosti. Tako su se u potrazi za blagom našli Pavle Pejačević, Pajo Kolarić, Lorenz Jager, Oscar Nemon i Adela Deszaty. Podršku u kostimiranju filantropskih likova pružilo je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku. Sve ekipe dobile su prigodne poklone za sudjelovanje, a pobjednička ekipa Osnovne škole Frana Krste Frankopana dobila je mogućnost organiziranja filantropske akcije u školi uz mentorsku podršku Zaklade Slagalica.

Utorak, 27. rujna 2022., rezerviran je za panel raspravu „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ koja će se održati u velikoj dvorani Stare pekare u 18 sati. Panel rasprava ima za cilj promovirati važnost aktivnog uključivanja u zajednicu, a sve kroz različite filantropske aktivnosti, od korporativne filantropije do organizacije promotivnih kampanja te obrazovanja za filantropiju. Više o panelu i sudionicima možete pronaći ovdje. Osim Tjedna filantropije, panelom „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ obilježavamo i Europski dan održivih zajednica koji ima za cilj razvijati i promovirati oblike podrške mladim vođama i građanima koji oblikuju naše sadašnje i buduće zajednice diljem Europe.

U srijedu, 28. rujna 2022., krećemo sa filantropskom šetnjom gradom pod vodstvom Grgura Marka Ivankovića, a uz podršku Turističke zajednice grada Osijeka. Šetnja kreće iz Parka Oscara Nemona (kod Gajevog trga, ispred zgrade Židovske općine) u 17 sati, a završava u 18.30 ispred zgrade Vikarijata. U šetnju se mogu uključiti svi zainteresirani građani i građanske bez prethodne prijave.

TFOS završavamo filantropskim kvizom u suradnji s Barcelona pubom. Kvizaška ekipa Barcelone priprema kviz opće kulture koji će sadržavati i neka pitanja o povijesti filantropije u Osijeku. Svaka ekipa će imati mogućnost sudjelovati u akciji prikupljanja sredstava za podršku školskoj akciji koju će organizirati pobjednička ekipa igre „Potraga za filantropskim blagom“ uz mentorsku podršku Zaklade Slagalica. Kviz počinje u 18.30.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: