Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Centar: tečaj priprave za brak

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.01.2007. 9:48 
Naslov:  Centar: tečaj priprave za brak
01.02.2007. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U dvorani Župnog ureda svetih Petra i Pavla ponovno će se od 1. veljače 2007. početi održavati tečaj priprave za brak za sve koji planiraju sklopiti crkveni brak. Tečaj će trajati tri tjedna, četvrtkom i petkom.

Početak je u 19 sati.

Ukupno postova: 3252
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2007. 10:09 
Naslov:  

rađe bi provela mjesec dana u rupi prepunoj zmija i žaba krastača, nego otišla na tako nešto osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.01.2007. 10:31 
Naslov:  

Činjenica je da moji roditelji nisu crkveno vjenčani, ali rekla bih da su bili dobro pripremljeni za brak i bez predavanja.

Zapravo, bilo bih zahvalna da mi netko objasni zašto se je potrebno, je li obavezno za one koji se misle vjenčati u crkvi.......
Znam nekoliko parova koji su bili, ali samo su se sprdali na sve što su tamo čuli.

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 17.01.2007. 10:52 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
Zapravo, bilo bih zahvalna da mi netko objasni zašto se je potrebno, je li obavezno za one koji se misle vjenčati u crkvi.......
Znam nekoliko parova koji su bili, ali samo su se sprdali na sve što su tamo čuli.

mislim da je to obavezan tečaj pred crkveno vjenčanje.

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 17.01.2007. 11:13 
Naslov:  Re: Centar: tečaj priprave za brak

tečaj je "obvezatan", ali neki će te vjenčat i bez toga.

DanicaV

Post Postano: 17.01.2007. 11:20 
Naslov:  

ne mislim se ja vjenčavat', samo pitam.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
sani se ne sjećam da su starije generacije išle na predavanja... i da je sve bilo nekako fleksibilnije. i zanima me svrha priprava.

Ukupno postova: 2044
Post Postano: 17.01.2007. 11:34 

ne sjećam se ni ja da su prije "masovno" svetili grobove pa eto ove godine izgleda počeli.

Circa

Ukupno postova: 3149
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.01.2007. 21:50 
Naslov:  

Slusati kako mi o braku trubi netko tko se zarekao na celibat mi je totalno stupidno. Sta neki svecenik ili casna sestra znaju o brakovima, ljubavi po principu "muz-zena" i svemu ostalom sto brak donosi!? Znam, bit ce sada komentara kako zanju oni sve to, ali ja ne volim licemjerje i smatram da se na brak pripremas cijelog zivota, a ne kada ti cura ostane trudna i treba se na brzinu vjencat da te njen otac na zatuce sjekirom jer mu se unuce rodilo u grijehu...
A najjaca spika mi je kada se mladence, nakon priprema naravno, na samoj ceremoniji vjencanja pita jesu li spremni na bracne obaveze, konzumirati ljubav, mnoziti se i bla - bla, a mladenki samo sto ne pukne vodenjak... Smile

Ukupno postova: 468
Post Postano: 18.01.2007. 8:04 

Circa je napisao/la:
Slusati kako mi o braku trubi netko tko se zarekao na celibat mi je totalno stupidno.

Istina! Poznavajuci razmisljanja i predavanja odredjenih svecenika, zivo me zanima sto bi rekli toj buducoj mladoj: Dorucak, rucak, veceru mu uvijek daj na vrijeme, moras biti spremna ako ima sexualne potrebe ali nisi kompatibilna za bilo kakve razgovore, za tebe su kucanski poslovi i briga oko djece! Vi ste ravnopravni u svemu-mazenju i odgoju djece! Ali u nicem drugom(bwahahah)
Evil or Very Mad
Ovakva i slična razmišljanja jednog svecenika su bila iznesena na jednom predavanju mladima.. Bolesno. ...premda bi se nekim mužjacima i svidjele te neke teorije.. Wink

Ne znam..općenito se ta Crkva petlja u sve i svasta...sta tam neki meni ima govoriti da se trebam moliti prije sexa!! Btw.to nam je u srednjoj rekao velečasni pa smo ga posprdali maximalno- jel to predigra? Ili da se cura moli da joj partner ne svrsi brzo? I sl. ...
Shocked

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 18.01.2007. 9:26 
Naslov:  

Circa je napisao/la :
Sta neki svecenik ili casna sestra znaju o brakovima, ljubavi po principu "muz-zena" i svemu ostalom sto brak donosi!?

Naslušaju se na ispovijedi oni i gorih stvari od problem muž-žena, tako da vjerojatno i o tome znaju nešto!

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 18.01.2007. 9:27 
Naslov:  

kfff

gaap

Ukupno postova: 2694
Post Postano: 18.01.2007. 11:07 
Naslov:  

mali_ivica je napisao/la:
Circa je napisao/la :
Sta neki svecenik ili casna sestra znaju o brakovima, ljubavi po principu "muz-zena" i svemu ostalom sto brak donosi!?

Naslušaju se na ispovijedi oni i gorih stvari od problem muž-žena, tako da vjerojatno i o tome znaju nešto!

najbolje su informacije iz druge ruke! jebote! al, dobro, ima i svećenika i časnih koji osobno kušaju te odvratne stvari poput seksa koji za cilj nema razmnožavanje

Post Postano: 18.01.2007. 14:07 
Naslov:  

Zamislila sam gaap-a na predavanju....... Cool

Još se nitko nije javio tko je bio na pripremama da nam malo objasni i predoči tematiku.

Ukupno postova: 328
Post Postano: 18.01.2007. 14:43 

evo ja sam bila na tečaju pa pričam iz prve ruke Smile
svećenika vidite jedino na početku i na kraju predavanja kada se zajednički pomolite i jedan od tih 6 dana kada govore o tome što znači kršćanska obitelj. ostale dane imate predavanja zapravo više razgovor mladog bračnog para, starijeg bračnog para, psihologinje i sl. nije uopće jako strašno, čak bude i zgodnih anegdota. svrha tečaja je da shvatimo ozbiljnost stupanja u brak, da razmislimo što u njega odnosimo i što od te zajednice očekujemo, zašto tu zajednicu želimo potvrditi pred Bogom ... priznajem, malo je smiješno kada ljude od tridesetak godina (a i puno mlađe i često trudne) uče o kontracepciji i sl. ali to su pravila kuće.
ovaj tečaj je preduvjet za crkveno vjenčanje, nitko vam ne brani da se vjenčate samo kod matičara pa onda ne morate na tečaj :p

Skoči u forum: