Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Lignje sa žara punjenje šampinjonima i šunkom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68037
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.12.2014. 8:42 
Naslov:  Lignje sa žara punjenje šampinjonima i šunkom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Lignje sa žara punjenje šampinjonima i šunkom

Za 4 osobe - 60 min

Sastojci:
Lignje:
- 1 kg lignji
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crvenog luka
- 200 g šunke
- mješavina začina
- sol
- papar

Prilog:

- 1 kg krumpira
- 300 g blitve
- maslinovo ulje
- 1 češanj češnjaka

Tršćanski umak:
- 200 ml maslinova ulja
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice peršinova lista

Priprema:
Lignje:
– lignje očistimo, posolimo i ostavimo da puste sok, te ih prije punjenja ocijedimo
– na ulju popržimo luk narezan na kolutiće, te dodamo gljive koje smo narezali na ploške i šunku narezanu na male komadiće, začinimo mješavinom začina i paprom
– pirjamo u vlastitom soku dok ne postanu mekane
– pirjanim gljivama punimo lignje čije krajeve zatvorimo čačkalicom
– lignje kratko pećemo na grill tavi

Prilog:
– krumpir ogulimo, isječemo na kocke i skuhamo u slanoj vodi
– blitvu operemo i blanširamo
– na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani češnjak
– dodamo blitvu i krumpir, izmješamo

Umak:
-u maslinovo ulje dodamo češnjak narezan na kockice i sitno sjeckani peršinov list
– po želji umakom prelijemo lignje

Dobar tek!



Tekst i foto: Danijel Živković


Zovem se Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći degustatori.

Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku, www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu http://kuhanjejelako.wordpress.com.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: