Langošice
Za 4 osobe - 60 min
Sastojci:
- 750 g brašna
– 2 suha DI-GO kvasca
– 2 žličice KOTANYI soli
– 1 žličica šećera
– 500 ml mlake vode
– ulje TENA za prženje
Priprema:
- brašnu dodamo kvasac, sol i šećer, sve izmiješamo
– uz postepeno dodavanje vode kuhačom ili mikserom umijesimo glatko tijesto
– tijesto prekrijemo krpom i ostavimo na toplom da se diže dok se ne udvostruči
– režemo željene oblike i pržimo u vrelom ulju
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.