Pileća pašteta
Za 10 osoba - 15 min
Sastojci:
- 200 g pečene i ohlađene piletine (samo meso)
- 2 žumanjka od tvrdo kuhanih jaja
- 6 crnih maslina
- 2 kisela krastavca
- 50 ml jogurta
- 1 žlica ljutog ajvara
- 1 žličica KOTANYI mljevene paprike
- 1 žličica KOTANYI mediteranske mješavine
- 1 žličica svježeg sjeckanog lista peršina
- 1 žlica TENA ulja
- 1 žličica maslaca
- malo KOTANYI soli
- malo KOTANYI šarenog papra
Priprema:
– meso, žumanjke, kisele krastavce i masline bez kostica usitnimo u blenderu
– dodamo jogurt, maslac, ulje i začine
– miješamo dobro dok nam se sve ne sjedini
– ostavimo u hladnjaku, poslužimo uz tostirani kruh
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.