Poširana rolada od mljevenog mesa i pršuta s pistacijom i pjenicom od mrkve
Za 2 osobe - 30 min
Sastojci:
- 100 g pršuta
- 500 g mljevenog mesa
- 2 žličice mješavine začina
- malo KOTÀNYI papra
- 1 žličica suhog KOTÀNYI vlasca
- 1 žličica KOTÀNYI luka u granulama
- ½ žličice KOTÀNYI češnjaka u granulama
- 2 žličice KOTÀNYI mljevene crvene paprike
- ½ žličice KOTÀNYI sušenog čilija
- 50 g pistacija
- 4 mlade mrkve
- malo KOTÀNYI soli
- 1 žličica maslaca
Priprema:
- Mljevenom mesu dodamo: mješavinu začina, papar, čili, crvenu papriku, vlasac, granule luka i češnjaka
- sve zajedno izmiješamo
- na alu foliju jednu do druge složimo tanko narezanih 5 šnita pršuta
- od toga napravimo roladu i dobro ju umotamo u alu foliju
- s folijom poširamo oko 15 min
- poširanu roladu premažemo žumanjkom i uvaljamo u usitnjeni pistacijo
- kratko popržimo na malo maslaca
- Mladu mrkvu skuhamo na pari, dodamo malo soli i žličicu maslaca, te štapnim miskerom miksamo dok ne dobijemo pjenicu.
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.