Bruschette slavonija vs dalmacija
Za 4 osobe - 20 min
Sastojci:
Slavonija:
- 4 šnite kruha
- 4 šnite slanine
- 1/2 glavice crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
Dalmacija:
- 4 šnite kruha
- 10 kom maslina
- 1 svježa rajčica
- 2 žlice maslinova ulja
- malo ružmarina
- sol
Priprema:
Slavonija:
- slaninu narežemo na tanke šnite, luk na kolutove, a češnjak na tanke listiće
- na 4 šnite kruha redom stavljamo slaninu, luk i češnjak
Dalmacija:
- rajčicu narežemo na kockice, a masline na tanke listiće
- rajčicu i masline izmiješamo s maslinovim uljem, soli i ružmarinom, te tu smjesu stavimo na preostale 4 šnite kruha
Kratko zapečemo u pečnici, na 250°C, oko 10 min
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.