Slavonska štruca
Za 4 osobe - 60 min
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 žličica KOTÀNYI soli
- 1 žličica KOTÀNYI origana
- prstohvat KOTÀNYI papra
- 1 suhi kvasac
- 50 ml ulja
- mlaka voda
- 200 g suhe slavonske šunke
- 200 g sira edamera
- 100 ml pasirane rajčice
- 1 žumanjak
Priprema:
- Brašno promiješamo sa soli, origanom, paprom i kvascem
- Dodamo ulje
- Mijesimo dodavajući mlaku vodu po potrebi dok ne dobijemo srednje tvrdo tijesto.
- Ostavimo da se diže dok se ne udvostrući
- Razvaljamo u pravokutnik debljine 5 mm
- Tijesto namažemo smijesom rajčice, ribanog sira i kockica šunke
- Zarolamo i premažemo žumanjkom,
pećemo na 180°c oko 25 min
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku,
www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.