Lisnato s pršutom
Za 2 osobe - 30 min
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 150 g sira edamera
- 150 g pršuta
- 100 ml kečapa
- vlasac sjeckani
Priprema:
- lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od 5 mm i isjećemo na štapiće 4 x 18 cm
- poredamo na lim za pečenj
- pršut narežemo na sitne trakice, sir naribamo na sitno
- na svaki komad lisnatog po dužini stavljamo redom: kečap, pršut, sir i posipamo sitno sjeckanim vlascem
- peći oko 15-20 min u pećnici predhodno zagrijanoj na 250°c
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku Kuhanje je lako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.