Rižoto s pršutom i pistacijom:
Za 2 osobe - 35 min
Sastojci:
- 150 g riže
- 450 ml vode
- 50 ml piva
- 100 g pršuta
- 50 g pistacije
- 1 mladi luk
- 1 žličica maslaca
- 1 žlica worcester umaka
- prstohvat currya
- prstohvat soli
- malo svježe mljevenog papra
Priprema:
- na maslacu popržimo mladi luk
- nakon sto luk omekša dodamo pršut narezan na trakice
- kad se pršut poprži da pusti miris dodamo pistaciju
- sve jos popržimo 1 minutu i izvadimo na tanjur
- u istu tavu dodamo rižu i kratko popržimo
- zaljemo vodom
- začnimo worcester umakom, curryem i paprom
- kad je riža skoro kuhana dodamo pivo
- nakon što je sva tekućina isparila skinemo s vatre i vratimo u rižu poprženi pršut s pistacijom i lukom
- dobro promiješamo i prema potrebi posolimo
Dobar tek!
Tekst i foto: Danijel Živković
Zovem se
Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći
degustatori.
Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u
kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku Kuhanje je lako, te na mom blogu
http://kuhanjejelako.wordpress.com.